Korona virusLokalna samouprava

Opšta bolnica spremna za ulazak u covid sistem

Opšta bolnica će u kovid sistem ući sa 200 postelja za pacijente prevashodno iz Pirotskog okruga, ali i drugih delova Srbije

Danas, 1 decembra održan je sastanak Štaba za vanredne situacije u Pirotu, u užem sastavu, sa predstavnicima medicinske struke, a povodom analize stanja na nivou grada vezano za epidemiju virusa COVID 19. Situacija u Pirotu se i dalje procenjuje kao nepovoljna. Opšti je zaključak da je virus i dalje veoma aktivan u populaciji i svuda oko nas.

Kao što je javnosti saopšteno tokom jučerašnjeg dana, kovid ambulanta je od danas u ambulanti Pazar, dok je ambulanta u Tijabari za sve pacijente bez simptoma na virus Kovid19.

opstina pirot

Primetan je povećan broj pregleda u kovid ambiulanti, ali u iste se računa i broj kontrolnih pregleda.

Dom zdravlja je omogućio duplo veći kadrovski kapacitet za prijem pacijenata u kovid ambulanti Pazar, pa se shodno tome očekuju i manje vreme čekanja. Naši sugrađani se mole za strpljenje i razumevanje zdravstvenih radnika koji ulažu maksimalne napore da svima kojima je to potrebno pruže najbolju zdravstvenu zaštitu.

Prema proceni stručnjaka Zavoda za javno zdravlje, Opšta bolnica Pirot, spremna je za prelazak u kovid sistem, prema donetoj odluci Ministarstva zdravlja. Svrha ovakve odluke je pre svega da se zbrinu pacijenti iz okruga sa srednjom i lakšom kliničkom slikom, a po potrebi i drugi pacijenti, koji su u završnoj fazi lečenja u drugoj ustanovi. Takođe, sačinjen je protokol prijema za kovid i nekovid pacijente u Opštoj bolnici Pirot.
Građanima Pirota obezbeđena je i dalje kontinuirana zdravstvena zaštita. Prema analizi Zavoda za javno zdravlje trenutno pogoršanje epidemiološke situacije, posledica je nepoštovanja preporučenih mera u periodu od pre 15-20 dana. Upravo iz tog razloga i danje apelujemo na građane i pozivamo na odgovornost, da se strogo primenjuju sve mere.

Štab za vanredne situacije apeluje i na poslodavce da budu tolerantni prema zaposlenima koji imaju simptome respiratorne infekcije, a zbog velike gužve u ambulanti, nisu u mogućnosti da u zakonskom roku dostave potvrdu o odsustvovanju s posla.

Podsećamo da je ova mera doneta od strane Republičkog kriznog štaba i da je još uvek na snazi.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker