Gradska hronika

Opšta bolnica Pirot: Od 18. maja ponovo počinje zakazivanje pregleda od strane izabranih lekara

Nakon ukidanja vanrednog stanja, Opšta bolnica Pirot polako se vraća na uobičajen način rada, uz maksimalan epidemiološki nadzor i poštovanje svih protivepidemijskih mera. Već od 18. maja počinje da funkcioniše sistem zakazivanja pregleda od strane izabranih lekara, a kako je saopštila Opšta bolnica Pirot, na preglede ne treba da dolaze pacijenti koji imaju povišenu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja, kijavice, sekrecije iz nosa, bol u grlu, nedostatak vazduha i druge simptome karakteristične za COVID19, kao i ukoliko su imali kontakt sa COVID19 pozitivnim pacijentima u poslednjih 14 dana. 

Pacijenti koji imaju navedene simptome treba da se jave u Tijabarsku ambulantu.

Neophodno je, prilikom dolaska na pregled, koristiti zaštitne maske, poštovati mere socijalne distance, a poželjan je i dolazak bez pratnje, osim u slučaju da je ona neophodna.

opšta bolnica pirot ambulante

Pacijenti koji se upućuju na bolničko lečenje, osim gore navedenih mera, laboratorijskih analiza i konsultativnih pregleda internista i anesteziologa, potrebno je da imaju i bris za SARS CoV2 virus koji ne sme biti stariji od pet dana.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker