Gradska hronika

OPREZ: U Starom tigrovom naselju ponovo bačen otrov za pse

U Starom tigrovom naselju noćas je nepoznata osoba ponovo, po ko zna koji put, bacila otrov za pse. Meštani ovog naselja upozoravaju sve vlasnike kućnih ljubimaca ali i na roditelje, da budu maksimalno oprezni jer je reč o opasnom otrovu od koga je do sada stradalo na desetine pasa i mačaka – kućnih ljubimaca, a prosto je neverovatno da su trovači ovoga puta otrov bacili nedaleko od vrtića. 

Jedna od meštanki ovog dela grada Irena Tošić Krasić kaže za Pirotske vesti da je u komadu hleba bačen izuzetno jak otrov koga su veterinari identifikovali kao “lanate”.

-Otrov je bačen u Takovskoj ulici. Mi u našoj porodici imamo uvek mnogo kućnih ljubimaca. Prošle godine su nam otruli čak sedam mačaka, a ukupan broj otrovanih kućnih ljubimaca niko ne zna, ali je brojka svakako ogromna. Obraćali smo se svima za pomoć ali je teško dokazati tako nešto jer počinilac, ili više njih, to rade uglavnom preko noći, čak ubacuju otrov i u dvorišta. Najgore je što se tu igraju i deca i ne dao bog šta može da se desi ako neko dete dođe u dodir sa takvim otrovima. Svakog meseca stradaju kućni ljubimci-sa očajanjem govori za Pirotske vesti Irena i apeluje na sve vlasnike kućnih ljubicama da povedu računa kada šetaju svoje ljubimce ovim delom grada, a posebno na roditelje koji šetaju malu decu jer se dešava često da se otrov nađe i na Keju, a sada je bačen nedaleko od vrtića Neven.

Vetarinari: Otrov ubija kuće ljubimce ako se ne reaguje u roku od dvadesetak minuta

Kako kažu pirotski veterinari, otrov “lanate” je izuzetno jak i ukoliko se ne reaguje u roku od dvadesetak minuta, uglavnom bude kasno a spasavanje ljubimca postaje nemoguća misija.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker