Politika

OO SNS u Pirotu pruža bezuslovnu podršku predsedniku Vučiću

OO SNS u Pirotu pruža bezuslovnu podršku predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i odbacuje svaku mogućnost da se predsednik povuče, rekla je Dragana Tončić, načelnica Pirotskog upravnog okruga na konferenciji za novinare. „U ovim teškim trenucima za Srbiju najvažnije je rešenje svih institucionalnih pitanja i zato je potrebno da predsednik ostane jer se zalaže za mir i stabilnost koja nam je preko potrebna. Samo zajedničkim snagama možemo nastaviti da gradimo Srbiju. Naša država izložena je stranim pritiscima i u ovakvoj situaciji trebamo sačuvati mir i stabilnost. Ipak, svesni smo da se najteže bitke čuvaju za najsnažnije, za nas je  to jedina istina, sama po sebi jasna i razumljiva, predaja nije opcija“ – poručila je Tončićeva.

Na konferenciji, koja održana u prostorijama stranke, Dragana Tončić je demantovala  navode šefa odborničke grupe Najbolje za Pirot, Žarka Todorovića. „Optužbe na račun rada lokalnih funkcionera Srpske napredne stranke se ne dešavaju prvi put. Nepotpune informacije i površna saznanja su simptomatična“ – rekla je Tončićeva i uz validnu dokumentaciju koju je predstavila novinarima objasnila da su Todorovićevi navodi netačni.

„Agenciji za sprečavanje korupcije sam uredno prosledila zahtev za mišljenje po pitanju učestvovanja na izborima 2020. godine i ulazak u lokalni parlament, s obzirom da sam bila druga na listi SNS-a. Odgovor Agencije je da ne postoji sukob interesa da kao načelnik Pirotskog upravnog okruga  budem na listi za lokalni parlament i budem u istom odbornik“ – rekla je načelnica Okruga.

Ona ističe da se Agenciji obratila i  pre nego što je postala član Nadzornog odbora u Tigru AD. „ Obratila sam se Agenciji sa pitanjem da li postoji sukob interesa da budem član Nadzornog odbora Tigra AD jer sam načelnik Okruga. Agencija mi je i ovog puta dala pozitivno mišljenje koje glasi da nisam u sukobu interesa“ – rekla je Tončićeva. Ona kaže da je kao načelnica Okruga  obavestila i Vladu Srbije čiji je praktično radnik od koje je takođe dobila potvrdu da ne postoji sukob interesa.

Tončićeva je odgovore Agencije i Vlade Srbije pokazala novinarima kako bi pirotska javnost bila upoznata sa pravim činjenicama. Ona je istakla da na ovaj način stavlja tačku na dalju polemiku sa odbornikom Todorovićem a obaveza prema građanima je da pokaže validnu dokumentaciju koja potvrđuje poštovanje institucija Republike Srbije.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker