Lokalna samouprava

Oni su ponos Pirota – đacima generacija pirotskih osnovnih i srednjih škola gradonačelnik Vasić podelio prigodne poklone

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić danas je đacima generacija, po višegodišnjoj tradiciji, podelio prigodne novčane nagrade, poželeo im mnogo uspeha u daljem školovanju i zahvalio se na dosadašnjem trudu i zalaganju. Svečanosti su prisustvovali i pomoćnica gradonačelnika Milica Golubović i načelnik Odeljenja za vanprivredu Sava Kostić.

Đake generacija pozdravila je najpre pomoćnica gradonačelnika Milica Golubović, koja im je poručila da su oni ponos grada Pirota.

-Izuzetno je zadovoljstvo videti vas ovde, postigli ste veliki uspeh na ponos vaše porodice, škole ali i Grada Pirota. Ova školska godina je bila jako specifična zbog korone, ali ste i pored toga pokazali izuzetno znanje zbog čega ste i dobili prestižno zvanje učenika generacije. Ove godine će se nastaviti i tradicija da se učenici generacije pojave i na bilbordu-poručila je pomoćnica Golubović.

Gradonačelnik Vasić je kazao da se nada da će se školovanje nastaviti uobičajeno od septembra meseca i dodao da će svaki od učenika generacije dobiti simboličnu novčanu sumu od 12.500 dinara.

-Mi smo u ovom budžetu odvojili oko 540 miliona dinara za predškolsko obrazovanje, osnovno, srednje obrazovanje, dečju zaštitu i razvoj sporta i omladine. Od toga samo za dečju zaštitu ide preko 61 milion dinara, a tu spadaju i ove nagrade. Pre nekoliko godina smo podelili nagrade uspešnim sportistima-učenicima, a danas nagrađujemo 12 učenika-kazao je Vasić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker