Gradska hronika

Oni spašavaju živote – Hitna pomoć u Pirotu obeležila 35 godina postojanja

Služba hitne medicinske pomoći u Pirotu, koja funkcioniše u okviru Doma zdravlja Pirot, danas je pokaznom vežnom obeležila značajan jubilej – 35 godina postojanja i rada. Uprkos teškim uslovima rada i dotrajalim sanitetima, od kojih su neki prešli preko 600.000 kilometara, zbog čega se često kvare, ali i neuslovnim prostorijama u kojima se nalazi, ova služba, po rečima načelnice Vladane Stojanović, uspeva da odgovori izazovima i uspešno radi izuzetno odgovoran i težak posao. 

Hitna pomoć u Pirotu ima po dve ekipe na raspolaganju u svakoj smeni, što je u skladu sa preporukama Ministarstva zdravlja.

Ipak, po rečima načelnice Stojanović, zbog izuzetne razudjenosti teritorije našeg grada i velikog broja sela, pirotskoj Hitnoj pomoći ipak nedostaje jedna ekipa kako bi se podrčje Grada Pirota adekvatno “zbrinulo”.

-Ovom vežbom smo želeli da građanima približimo naš rad i pokažemo da bez dobrog timskog rada nema adekvatnog reagovanja u urgentnim situacijama. Osim tehničara i lekara, prilikom reanimacije ulogu imaju i vozači koji su obučeni da reaguju adekvatno kako bi se pomoglo unesrećenima-kazala je dr Stojanović.

Fale saniteti, lekari, neadekvatne i prostorije

Hitna pomoć u Pirotu ima 12 lekara, 18 tehničara i 17 vozača. Raspolaže sa devet automobila od kojih je većina dotrajala pa su novi saniteti neophodni. 

Rad Hitne pomoći konstatno pomaže  Gradska uprava Pirot, ali i kompanija “Tigar tajers”, koja je donirala sanitete Hitnoj pomoći.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker