Obrazovanje

OMŠ “Dr Dragutin Gostuški” Pirot proslavlja jubilej – Dve decenije postojanja i uspešnog rada

OMŠ “Dr Dragutin Gostuški” Pirot obeležava jubilej – 20 godina postojanja i uspešnog rada. Tim povodom dodeljene su nagrade najuspešnijim učenicima i njihovim mentorima, za ostvarene rezultate na takmičenjima protekle školske godine. Povodim jubileja Muzičke škole u sredu, 5. oktobra biće održan koncert u sali Doma kulture sa početkom u 18 sati.

Povodom jubileja, unajuspešnijim učenicima i nastavnicima koji su postigli znapažene rezultate na takmičenjima, dodeljene su nagrade. Nagrade za najuspešnije  učenike dodeljuju se povodom Dana škole već tri godine zaredom a ove  godine, povodom jubileja, učenici su dobili i Monografiju škole i notnu svesku sa fasciklom i logom škole.

„Ponosimo se našim učenicima, ne samo  takmičarima, njima smo izuzetno ponosni, nego uopšte svim učenicima koji dolaze ovde, ulažu  trud, žele da školuju svoj talenat, ulažu vreme da se bave nečim zaista korisnim. Na sve njih smo ponosni i naravno na nastavnike i želimo da još mnogo jubileja ovako dočekamo i proslavimo“ – kaže direktorka Muzičke škole „Dr Dragutin Gostuški“, Marija Mijalković.

Jedna od pedesetoto nagrađenih učenika je Anđela Đorić učenica četvrtog razreda muzičke škole, učesnica  brojnih takmičenja na kojima je osvojila mnogo nagrada. Ona kaže da je iz solfeđa i klavira uvek osvajala prvu nagradu ali izdvaja dve koje su joj najznačajnije. „Imama dve nagrade koje mi puno znače i volela bih da ih istaknem , u prvom razredu sam bila laureat sa sto bodova iz solfeđa i  takmičenje u Abu Dabiju, kamenrni sastav Dušan Stamenović i ja na klaviru gde smo osvojili prvo mesto sa 98 poena” – kaže Anđela.

Na svoje rezultate ponosan je i Aleksa Osmanović  učenik četvrtog razreda muzičke škole.  „Prošle godine sam učestvovao na dva takmičenja  i osvojio nagrade, prvo je na Festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije u Nišu i drugo takmičenje je međunardno takmičenje gudača u Negotinu. Na oba takmičenja sam  osvojio prvu nagradu i to mi mnogo znači , daje mi motiv da radim još više i da se trudim da još više napredujem“ – kaže  Aleksa.

Aleksin mentor, nastavnik violine Vladaimir Pešić  ističe da nagrade znače nastavnicima ali su prvenstveno važne  za učenike kao jedna velika motivacija i podstrek za dalji rad. “Za uspeh u muzici kao i mnogim drugim oblastima pored talenta važan je dugotrajan, uporan, svakodnevni rad i vežbanje  a nastavnik je tu  da usmerva učenika na pravi način“- poručuje nastavnik violine Vladimir Pešić.

Među najuspešnijim učenicima je i Veljko Stojanov koji muzičku školu pohađa u Dimitrovgradu. On kaže da je osvojio brojne nagrade ali mu je  najvažnija  nagrada na međunarodnom i republičkom takmičenju iz solfeđa.“Takmičio sam se online od kuće pa je to bilo malo teže zbog problema u zvuku ali sam uspeo da osvojim prvo mesto”. Veljko kaže da je lako kada svira pred poznatim okruženjem i da tada nema tremu ali da je drugačije kada se nastupa pred  važnim ličnostima kao što je na primer predsednik opštine, kazao je on.

Povodom jubileja, u sredu 5. oktobra od 18 sati u sali Doma kulture biće održan koncert učenika OMŠ “Dr Dragutin Gostuški” Pirot.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker