Lokalna samouprava

Omladinski stadion od rugla postao sportski centar u malom

Ovih dana završeno je uređenje prostora ispred Omladinskog stadiona gde je postavljeno dečje igralište sa ljuljaškama, toboganima, a postavljen je i specijalni pod kako bi mališanim mogli bezbrižno da uživaju u igranju na ovom prostoru. Preostao je da se uredi prostor desno od ulaza, gde još uvek nisu rešeni imovinski odnosi.

omladinski stadion_3

Po rečima predsednika opštine Vladana Vasića, vrednost radova je oko šest miliona dinara, a u nastavku radova biće uređen i ostatak prostora ispred Omladinskog stadiona.

-Planirali smo da uredimo i ostatak prostora ali to nismo mogli zbog nerešenih imovinskih odnosa, odnosno još uvek nismo dobili dozvolu da uklonimo privremene objekte, a treba ukloniti i rezervoare od nekadašnje benzinske pumpe kojoj ovde nije mesto. U nastavku radova biće uređen prostor za parking mesta i zelenilo-kazao je Vasić.

Direktor Sportskog centra Pirot Nenad Đorđević kazao je da je Omladinski stadion ponovo postao stecište mladih, jer u popodnevnim i večernjim časovima tokom leta bude i 1.000 dece.

-I sada, uprkos hladnom vremenu, ima puno dece na Omladinskom stadionu i to zahvaljujući tome što smo napravili klizalište. Omladinskih stadion za sve pirotske sportiste ima posebnu važnost jer je to kolevka pirotskog sporta. Taj duh se prenosi sa starih sportista koji su svojim rukama gradili Omladinski stadion, prenosi se i  na mlade koji u punom kapacitetu koriste ovaj objekat-kazao je Đorđević i dodao da je do pre samo nekoliko godina ovaj prostor bio ruglo grada gde su se okupljali narkomani.

omladinski stadion_2

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de