Lokalna samouprava

Omladinski stadion-kolevka pirotskog sporta

Dokumentarni serijal Video Produkcije Astra „Investicije koje zdravlje znače“ će se realizovati u tri emisija u trajanju od 8 minuta. Kroz emisije će biti predstavljena po jedna značajna investicija Pirota. 

Treća emisija „Omladinski stadion“ 
Krajem juna 2013. godine svečano je otvoren rekonstruisani Omladinski stadion, gde je iz fondova prekogranične saradnje uloženo oko 250.000 evra. Površina omladinskog stadiona 2000 m2 u čijem sastavu su dva asfaltna terena, za rukomet (osvetljen) i košarku sa pomoćnom zgradom sa dve svlačionice, dve kancelarije
.Stadion na kojem su ponikli najbolji pirotski sportisti.Stadion je nekada bilo kultno mesto za sve sportiste, jer su pre šest decenija upravo tu stvoreni rukometni i košarkaški klub. Na stadionu su nastupali najveći jugoslovenski i svetski klubovi, a mnogi uspešni sportisti načinili su svoje prve korake.
Dolazile su ekipe sa strane, kao Galatasaraj, Istanbul Bank, Tofaš, tako da je to bilo stecište talenata. Ovde je ponikao i čuveni košarkaški trener Svetislav Kari Pešić.
Površina omladinskog stadiona 2000 m2 u čijem sastavu su dva asfaltna terena, za rukomet (osvetljen) i košarku sa pomoćnom zgradom sa dve svlačionice, dve kancelarije i sanitarnim čvorom.

omladinski stadion

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker