Sport

Omasovljenje i podmlađivanje kluba prioriteti rukovodstva ORK Pirot

Prioritetni ciljevi novog rukovodstva ORK Pirot, koje je avgusta preuzeli upravljanje klubom jesu omasovljenje i podmlađivanje kluba, kazao je predsednik ORK Pirot Ninoslav Ćirić. On je dodao i da je ovaj klub na dobrom putu da do kraja sezone zauzme jedno od prva tri mesta na tabelu, a cilj za narednu sezonu je plasman u viši rang takmičenja.

-Najpre da podsetim javnost da je sredinom avgusta,na vanrednoj izbornoj skupštini ORK Pirot,došlo do promene kompletnog rukovodstva kluba. Ja sam tom prilikom, kao novoizabrani predsednik, predstavio svoj četvorogodišnji plan i program rada. Obzirom da smo na kraju prve polusezone, mogu slobodno da kažem da sam zadovoljan dosadašnjom realizacijom planiranog, iako smo prilikom preuzimanja kluba imali veliki problem sa igračkim kadrom prvog tima.Došlo je do velikog odliva igrača. Jedan broj njih je otišao zbog daljeg školovanja,dok su neki,zbog prirode posla kojim su odlučili da se bave u budućnosti, morali da prestanu da se bave rukometom. Morali smo brzo da reagujemo i zamolimo neke iskusnije igrače,koji su bili na pozajmici u nekim drugim klubovima,da se vrate i pomognu svom klubu. Drugi problem koji smo imali, bio je kratak pripremni period i nemogućnost da uigramo novu ekipu,pa smo sezonu počeli malo nesigurno, ali kako je vreme odmicalo, igrali smo sve bolje. Tako da smo na dobrom putu da ostvarimo očekivanja i do kraja sezone zauzmemo jedno od prva tri mesta, a da za narednu takmičarsku sezonu pripremimo ekipu, borimo se za prvo mesto i ulazak u viši rang takmičenja, ulazak u Prvu ligu-kaže Ćirić i dodaje:

– Moram da prokomentarišem još jedan gorući problem koji se tiče svih rukometnih klubova u Srbiji. Zbog višegodišnje krize koja potresa rukometni sport u Srbiji, imamo problem sa nedostatkom sportskih stručnjaka, sa veoma malom popularnošću koju rukomet ima poslednjih godina u Srbiji, pa zbog toga i veoma slabim interesovanjem mladih da se bave rukometom. Zbog toga smatramo da omasovljenje i podmlađivanje kluba mora biti prioritet nove uprave! U predstojećem periodu planiramo da intenzivnom kampanjom utičemo na omasovljenje kluba i popularizaciju rukometne igre. Uzećemo učešće u Božićnoj školi sporta sa više demonstratora, bićemo prisutni na predstojećem turniru u rukometu,u okviru školskog sporta,gde nam je namera da privučemo veći broj dece koja žele da se bave rukometom. Posebnu pažnju,nakon završetka ove dve manifestacije, usmerićemo na saradnju sa profesorima fizičke kulture i prezentaciju rukometne igre u osnovnim školama. GlaPored prvog tima u sistemu takmičenja imamo i mlađu selekciju,koja nastupa u kategoriji rukometaša rođenih 99-godine i mlađe.Liga mlađih kategorija formirana je od deset ekipa koje igraju u turnirskom sistemu takmičenja.Na svakih petnaest dana odigravaju se,svaka ekipa,po dve utakmice sa izmenom domaćina.Ove nedelje 13.decembra domaćin je naša ekipa,pa pozivam sve ljubitelje rukometa da svojim prisustvom damo podršku našim mladim drugarima i time im pomognemo da ostvare što bolji rezultat-zaključuje Ćirić u svom saopštenju.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker