Lokalna samouprava

Olakšice najugroženijim radnicima Prvog maja

Javna preduzeća “Vodovod i kanalizacija”, “Komunalac” i “Toplana”, nakon sastanka sa čelnicima opštine Pirot i predstavnicima zaposlenih u “AHA Muri Prvi maj” donela su odluke da obezbede olakšice i otpis dela dugova najugroženijim radnicima pirotske konfekcije, izjavio je danas za Pirotske vesti Novica Andrejev, iz Inicijativnog odbora nekadašnjih zaposlenih u ovoj kompaniji.

Po njegovim rečima, ovim povlasticama obuhvaćeno je 39 najugroženijih radnika pirotske konfekcije, a spiskovi radnika su već dostavljeni javnim preduzećima.

-Mi smo se obratili lokalnoj samoupravi za pomoć i postignut je dogovor da se radnicima koji su najugroženiji omoguće olakšice. Pre dva dana imali smo i sastanak u opštini Pirot kome su prisustvovali čelnici lokalne samouprave kao i direktori javnih preduzeća. Postignut je dogovor o otpisu dugova za Komunalac i Vodovod do 31. 12. 2014. godine. Kada je o Toplani reč, omogućiće se reprogram dugovanja na 12 umesto na 6 mesečnih rata. Što se tiče dugova za Vodovod i Komunalac za 2015. godinu i tu je omogućen reprogram dugova na šest meseci-kazao je Andrejev u izjavi Pirotskim vestima.

Opštinski većnik Aleksandar Ćirić kaže da je lokalna samouprava uvek nastojala da pomogne zaposlenima u “AHA Muri Prvi maj”, još od momenta nastanka krize.

-Početkom leta dobili smo dopis u kome se traži pomoć za najugroženije radnike pirotske konfekcije koji imaju ogromna dugovanja i nisu u stanju da ih izmire jer nemaju primanja. Ono što smo mi mogli da pomognemo jesu dugovanja prema javnih preduzećima čiji je opština osnivač pa smo odmah prosledili te zahteve Inicijativnog odbora javnih preduzećima. Na sastanku sa direktorima javnih preduzeća dogovoreno je da se otpišu starija dugovanja iz 2014. godine, a da se dugovanja iz 2015. godine reprogramiraju-kazao je Ćirić Pirotskim vestima.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker