Lokalna samouprava

Oko 8.000 učesnika na jubilarnom Porodičnom danu bezbednosti. Tigar Tajers Gradu donira teretanu na otvorenom

Danas je u Pirotu, u hali Kej, okolnim terenima i Keju pored Nišave održan peti po redu Porodični dan bezbednosti i zdravlja u organizaciji kompanije Tigar Tyres. Kako kažu u ovoj kompaniji, ovogodišnji događaj je najposećeniji od kako se organizuje jer ga je posetilo čak oko 8.000 ljudi, zaposlenih u kompaniji Tigar Tajers, ali i ogroman broj naših sugrađana koji su svojim učešćem podržali ovu akciju i čitavu manifestaciju. U okviru porodične šetnje Kejom, u okviru koje svaki korak donosi novac za projekat od važnosti za širu društvenu zajednicu, prikupljeno je ukupno 1.100.000 dinara koje će Tigar Tajers donirati Gradu Pirotu i to za izgradnju moderne teretane na otvorenom, na Keju pored Nišave, tačnije pored Saobraćajnog poligona. 

Igor Zemit, direktor Tigar Tajersa kazao je novinarima da mu je drago kada ova pirotska kompanija “izađe” van fabričkih kapija.

-Bezbednost ne počinje kada uđete ili izađete iz fabrike. Naša ideja je da promovišemo bezbednost sve vreme i na svakom mestu-kazao je Zemit.

Finansijski direktor Tigar Tajersa Milena Tošić kazala je da je ova manifestacija samo jedan od dokaza odlične saradnje ove kompanije i sa gradskom upravom, sa školama, zdravstvom.

-To je samo jedan vid saradnje. Sa Gradom imamo različite projekte iz oblasti bezbednosti i drugih oblasti. Mogu da najavim da ćemo oktobra imati otvaranje novog semafora – trećeg po redu u centru grada što će doprineti povećanju bezbednosti učesnika u saobraćaju u našem gradu-kazala je direktorka Tošić.

Za povećanje bezbednosti zaposlenih i poboljšanje uslova rada sa aspekta bezbednosti Kompanija je ove godine izdvojila milion evra.

-Smanjili smo broj incidenata, prepolovili smo broj povreda u fabrici a povećali smo broj korespondenata za bezbednost. To su operateri koji su pored svog uobičajenog posla zaduženi i za bezbednost pa sada imamo 200 osoba koje vode posebnu brigu o bezbednosti. Mi u kompaniji konstantno podižemo svest zaposlenih i o ekologiji-kazao je  Pjotr Sokol, direktor Sektora za bezbednost i zdravlje na radu u Tigar Tajersu.

Investicija od 37.5 miliona evra, novih 200 radnih mesta

Direktorka Uprave za bezbednost i zdravlje na radu Ministarstva rada Republike Srbije Marina Furtula kazala je da je Tigar Tajers ove godine dobio i nagradu za bezbednost i zdravlje na radu od Ministarstva za rad.

-Zato mi je još draže što sam danas ovde i nadam se da će oni još više davati pažnje na bezbednost i zdravlje svojih zaposlenih i njihovih porodica. Meni je danas rečeno da će oni već od naredne godine uložiti 37.5 miliona evra, što je ogromna investicija i za Srbiju, a naravno i za Pirot, kao i da će u narednom periodu zaposliti još 200 ljudi što je vrlo važno. Mi smo tu da im pomognemo koliko je u našoj moći-kazala je direktorka Furtula.

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić zahvalio se ovoj kompaniji na učešću u velikom broju manifestacija u gradu, koje Tigar Tajers podržava, ali i naglasio da Tigar Tajers mnogo pomogao pirotsko školstvo, zdravstvo i da je reč o kompaniji sa izraženom komponentom društvene odgovornosti.

-Uvek kada se mi kao grad obratimo njima, spremni su da pomognu-poručio je gradonačelnik Vasić.

Svoje štandove na današnjem događaju imali su i Republička Agencija za bezbednost saobraćaja, NAVAK, Grad Pirot i mnogi drugi.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker