Agrar

Oko 4.000 poljoprivrednika u Pirotskom okrugu obnovilo registraciju gazdinstava – Podsticaji za organsku proizvodnju

U toku su javni pozivi Ministarstva za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo za podsticaje za organsku stočarsku proizvodnju i podsticaje za organsku biljnu proizvodnju. Podsticaji za organsku stočarsku proizvodnju obuhvataju: podsticaje za premiju za mleko proizvedeno metodama organske proizvodnje i podsticaje u organskom stočarstvu. Podsticaji za organsku biljnu proizvodnju iznose 63.000 dinara po hektaru i poljoprivredno gazdinstvo može konkurisati najviše za 20 hektara obradive zemlje.

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu podneti prijave za podsticaje na portalu ePodsticaji do 25. avgusta ove godine za za organsku biljnu proizvodnju dok je javni poziv za za podsticaje za organsku stočarsku proizvodnju otvoren do 31. avgusta.

Podsticaji  za stočarstvo daju se za: kvalitetne priplodne mlečne krave, kvalitetne priplodne tovne krave i bikove, krave za uzgoj teladi za tov, kvalitetne priplodne ovce i ovnove, koze i jarčeve, kvalitetne priplodne krmače i nerastove, tov junadi, tov jagnjadi, tov jaradi, tov svinja, košnice pčela, roditeljske kokoške teškog tipa, roditeljske kokoške lakog tipa, roditeljske ćurke, kvalitetne priplodne matice riba šarana, kvalitetne priplodne matice riba pastrmke, proizvodnju konzumne ribe.poljoprivredno zemljište pirot

Na teritoriji Pirotskog okruga obnovu registracije gazdinatava izvršilo je oko 4.000 poljoprivrednika među kojima je i značajan procenat onih koji se bave organskom proizvodnjom, kažu u Poljoprivredno savetodavnoj stučnoj službi. Goran Popović, direktor PSSS-a podseća da rok za obnovu gazdinstva  ne postoji  i da poljoprivrednici mogu da se registruju preko eAgrara ali su istekli rokovi za podsticaje za one koji se do sada nisu registrovali.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker