Lokalna samouprava

Ogromno interesovanje za Sajam peglane kobasice

Za predstojeći Sajam peglane kobasice koji se održava 31. januara i 1. februara vlada ogromno interesovanje. Samo iz susedne Bugarske više od dvadeset turističkih agencija koje su Sajam uvrstile u svoju ponudu ostvarilo je preko 1.000 rezervacija, a očekuje se dolazak i turista iz Makedonije, kao i iz cele Srbije.

pirotska peglana kobasica_resize

Kako je Pirotskim vestima danas izjavio direktor Turističke organizacije Pirot Bratislav Zlatkov, uspešno je izvršena i kontrola ispravnosti uzoraka svih proizvođača koji su bili zainteresovani za učešće na Sajmu.

-Svih 35 poslatih uzoraka prošlo je sve kontrole na Veterinarskom specijalističkom institutu iz Niša pa će proizvođači dobiti i uverenja da su njihovi proizvodi potpuno ispravni. Osim proizvođača peglane kobasice, na Sajmu će se predstaviti i proizvođači sireva i mlečnih prerađevina, kao i desetak srpskih vinarija. Ispred hale “Kej” će biti mesta i za 40 do 50 proizvođača suvenira. Cena ulaznica je ista kao i prošle godine pa će za prvi dan ulaznica koštati 400 dinara, a za drugi dan 250 dinara. Svečano otvaranje sajma predviđeno je za 31. januar tačno u podne, kapije sajma biće otvorene dva sata ranije, a Sajam će svakog dana biti otvoren sve do 18 sati-kaže Zlatkov.Generalni pokrovitelj manifestacije je opština Pirot a organizatori su Turistička organizacija Pirot, Sportski centar Pirot i Dom kulture u Pirotu.

tekst i foto A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker