Region

Ograničena visina cena osnovnih životnih namirnica

U cilju sprečavanja većih poremećaja i očuvanja životnog standarda stanovništva, Vlada Republike Srbije usvojila je Uredbu o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica prema kojoj  cena jestivog suncokretovog ulja ne sme prelaziti 219,99 dinara po litru, belog kristal šećera 114,99 dinara po kilogramu i brašna tipa T-400 u iznosu od 84,7 dinara po kilogramu.Vlada Srbije

Vlada je izmenjenom Uredbom ograničila cene derivata nafte, s obzirom  da su povećani troškovi poslovanja privrednih subjekata koji obavljaju promet derivatima nafte, odlučeno je da se poveća iznos marže koji oni mogu da zaračunaju, kako bi se teret krize što ravnomernije rasporedio na sve učesnike na tržištu.

Na sednici je izmenjena Odluka kojom se na još 15 dana, privremeno, zabranjuje izvoz evro dizela EN 590, dok je Odlukom o privremenom ograničenju izvoza peleta od drveta omogućila izvoz tog proizvoda do 31. januara 2023. godine, u okviru određene kvote koja iznosi 24.000 tona. Izmenom  Uredbe, produžen je  roka za podnošenje zahteva za subvencionisanu dodelu sigurnosnih ramova za traktore do 26. decembra 2022. godine, zbog velikog broja zainteresovanih građana.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker