Sport

Održano Otvoreno prvenstvo Bele Palanke u tenisu za dečake do 16 godina

Od 4. do 6. jula 2015. godine održano je Otvoreno prvenstvo Bele Palanke u tenisu za dečake do 16 godina, turnir 3. kategorije iz kalendara Teniskog saveza istočne Srbije.

GRB

Na turniru su učestvovala 23 tenisera iz 10 gradova iz cele Srbije (Beograd, Niš, Pirot, Paraćin, Jagodina, Prokuplje, Sokobanja, Kuršumlija, Knjaževac i Bela Palanka). Turnir je organizovan od strane Teniskog kluba „Niketa Remezijanski“ i Sportskog centra „Banjica“, uz podršku opštine Bela Palanka, a mečevi (njih ukupno 22) odigrani su na teniskim terenima u dvorištu srednje škole „Niketa Remezijanski“ i na teniskim terenima u Ekološko-rekreativnom centru „Banjica“ u Beloj Palanci. Sama organizacija turnira ocenjena je najvećom ocenom od strane sudija i samih takmičara, odnosno njihovih roditelja i trenera.

tenis bela palanka_1

U finalu turnira sastali su se prvi nosilac na turniru, Aleksa Ćirić, inače teniser domaćeg Teniskog kluba „Niketa Remezijanski“ iz Bele Palanke i Uroš Jović, teniser Teniskog kluba „Pirot“ iz Pirota. Posle velike borbe od blizu 2 sata igre i zavidnog nivoa tenisa s obe strane mreže, do pobede u finalu došao je Uroš Jović rezultatom 7:5, 6:4.
Trener Teniskog kluba „Niketa Remezijanski“ iz Bele Palanke, mr Siniša Rančić, iskazao je izuzetno zadovoljstvo odazivom igrača za sam turnir, kao i samim kvalitetom prikazane igre na turniru, naročito u završnici turnira.
Visoka temperatura sigurno je uticala na dodatnu iscrpljenost tenisera, ali su oni uspeli da do kraja finalnog meča zadrže visok kvalitet tenisa i pruže belopalančanima jedan pravi takmičarski meč sa čestim obrtima rezultata, spašenim set loptama, mnogobrojnim vinerima i na momente, veoma atraktivnim poenima-ocenio je Rančić finalni meč.
Direktor JP Sportski centar „Banjica“, Miroslav Marinković, u izjavi za RTV Bela Palanka naglasio da je turnir protekao u najboljem mogućem redu, gde su se mečevi odigrali na dve predivne lokacije u gradu, u dvorištu srednje škole „Niketa Remezijanski“ i na teniskim terenima u Ekološko-rekreativnom centru „Banjica“. Pohvalio je ponašanje svih učesnika turnira i čestitao osvajačima prva tri mesta na turniru.
Inače, interesantna je činjenica da je Teniski klub Niketa Remezijanski možda danas i jedini teniski klub kod nas, pa i na svetu, gde je tenis potpuno besplatan sport. Takmičari, kao i polaznici škole tenisa potpuno besplatno treniraju i koriste terene tokom letnje sezone, a klub, odnosno opština Bela Palanka se trudi da pored besplatnog treninga finansijski pomogne i što više igranja na turnirima širom Srbije i okolnih zemalja. Saradnja igrača, trenera, roditelja i opštine je na visokom nivou i jedan od najmlađih klubova, u svojoj sedmoj godini postojanja, može da se pohvali sa preko 20 osvojenih turnira, još sigurno toliko drugih mesta, učestvovanja na Državnim prvenstvima u različitim uzrastima, kao i na međunarodnim takmičenjima u zemljama u okruženju. Takođe, 15-godišnji Aleksa Ćirić, član TK „Niketa Remezijanski“ iz Bele Palanke, nakon Otvorenog prvenstva Bele Palanke, vratiće se u prvih 15 igrača na rang-listi Teniskog saveza Srbije za dečake do 16 godina što je za klub i grad koji do pre par godina nije ni imao teniske terene, svakako veliki rezultat, koji još više dobija na značaju, kada se uzme u obzir činjenica da klub nema pokriveni teniski teren za rad u zimskom periodu.

tenis bela palanka_2

Dragan Jocić, predsednik teniskog kluba iz Bele Palanke rekao je da teniski klub postiže dobre rezultate zato što postoji jako dobra saradnja između igrača, stručnog kadra, roditelja i lokalne samouprave. -Teniski klub pokušava da obezbedi adekvatne uslove za treninge i za takmičenje, i za normalno funkcionisanje kluba. Svi zajedno pokušavamo da damo svoj maksimum, tako da dobri rezultati ne izostaju. Imamo dobro rangirane igrače, dobru struku, koja se bavi razvojem igrača, a koju predvodi mr Siniša Rančić i dobru podršku lokalne samouprave. Takmičari su dobra i vaspitana deca, tako da smo kao klub i sa te strane ponosni-rekao je Jocić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker