Sport

Održana završna konferencija Mini – Maksi lige Pirot 2021/22

Danas je u Medija centru Doma kulture  u Pirotu održana završna konferencija Mini – Maksi lige 2021/22. Konferenciji su prisustvovali, pored predsednika Fudbalskog saveza grada Pirota, Vladice Tošića, i direktora MMFL Pirot, Miloša Nikolića, i treneri fudbalskih ekipa koje su učestvovale ove godine na takmičenjima. Tom prilikom predstavnicima klubova uručene su zahvalnice.

Predsednik FSGP, Vladica Tošić, kaže da je veoma zadovoljan, jer je stasala jedna nova generacija mladih pirotskih trenera koji su uneli novu i pozitivnu energiju u rad sa najmlađim sportistima. Radi se o odličnim stručnjacima, koji su pre svega pedagozi i imaju odličnu saradnju sa roditeljima. To se pokazalo na festivalskom delu Mini – Maksi lige, kao i na završnom turniru koji je održan proteklog vikenda u Beloj Palanci. Tošić je čestitao svima koji su učestvovali u ovodišnjoj Mini – Maksi ligi i poželeo uspeh ekipama koje su se plasirale na regionalne završne turnire, koji počinju sledećeg vikenda.

“Verujem da je ovo odlična osnova za budući razvoj dečjeg fudbala u Pirotu. Mini – Maksi liga je ove godine obeležila i 20 godina postojanja u Pirotu, i ne bez razloga, jer je Pirot jedan od centara na jugoistoku Srbije, što se tiče bazičnog fudbala. Želimo takođe da iskažemo i veliko zadovoljstvo koje smo imali u saradnji sa lokalnim samoupravama, ali i sa medijima koji prate naše aktivnosti” – rekao je Tošić.

Direktor Mini – Maksi lige Pirot, Miloš Nikolić, smatra da je ova sezona za Pirot veoma uspešna. O tome govori i podatak da je Pirot po broju učesnika ispred Kruševca, Niša, Jagodine i Leskovca.

“Svaka čast trenerima na odličnoj saradnji i velika zahvalnost Sportskom centru “Banjica” iz Bele Palanke koji se potrudio da obezbedi sve uslove da se takmičenje odvija bez problema. Ukupno u festivalskom i zvaničnom delu odigrano je preko 60 utakmica, što je za poslednjih desetak godina rekordan broj. Na Regionalnom takmičenju će nas predstavljati  FK Radnički – godište 2010. Škola “Libero – godište 2011. 2013. i 2014. Klub malog fudbala “Pirot” – godište 2012. Ne smemo da zaboravimo i ŽFK “Jedinstvo” koji je učestvovao u festivalskom delu i direktno se plasirao na regionalno takmičenje” – rekao je Miloš Nikolić.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker