Obrazovanje

Održana svečana akademija povodom Dana škole “Vuk Karadžić”

Povodom 208. godišnjice   postojanja i rada OŠ „Vuk Karadžić“ u sali Doma kulture održana je  Svečana akademija.  Roditelji, gosti i prijatelji škole uživali su u umetniko – scenskom  programu koji su pripremili učenici i nastavnici. Na svečanoj akademiji koja je  bila u znaku pesme i igre, predstavljena su postignuća učenika i nastavnika u protekloj godini.

Prisutne goste pozdravio je direktor škole Tugomir Cvetković koji je istakao da je prethodna godina bila uspešna i da su  svi programski sadržaji  i vannastavne aktivnosti uspešno realizovane.

Rezultati i uspesi učenika i nastavnika obeležili su i ovu godinu. Više od 50 učenika je učestvovalo na završnim republičkim takmičenjima iz svih predmeta. Iz engleskog, matematike, informatike, geografije, biologije kao i sportisti koji su učestvovali na takmičenjima, popeli su se na pobedničko postolje, a učenica sedmog razreda Milena Ristić, sa nastavnicom engleskog jezika Marijom Manić učestvovala je na medjudržavnom prevnstvu u Italiji i plasirala se među 11 najboljih, rekao je direktor Cvetković.

Direktor je najavio i nove projekte koji će biti realizovani u novoj školskoj godini kao što je zamena poda u fiskulturnoj sali i izgradnja toaleta u isturenom odeljenju u Velikom Suvodolu kao i adaptacija učionice za pripremni predškolski program.

Školu “Vuk Karadžić” pohađa 1047 učenika u matičnoj školi i isturenim odeljenjima. Direktor škole, Tugomir Cvetković kaže da je ponosan na učenike i nastavnike škole i rezultate koje postižu.

Škola se razvija u skladu sa potrebama dece, učenje je prioritet ali se  nastoji se da se stvori što više prostora i mogućnosti za  vannastavne aktivnosti. Ponosan je  i na izuzetnu saradnju koju škola ima sa svim javnim, kulturno – obrazovnim i privrednim institucijama u gradu kao i sa Gradskom upravom i Ministarstvom prosvete.

Škola “Vuk Karadžić” je jedina škola u  Pirotskom okrugu koja je ocenjena najvišom ocenom prilikom eksternog vrednovanja komisije Ministarstva prosvete, što je po rečima direktora, veliko priznanje ali i velika obaveza i veliki motiv za dalji rad.

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker