Lokalna samouprava

Održana sednica SO Pirot

Na današnjoj sednici SO Pirot odbornici su na samom početku minutom ćutanja odali počast poginulim radnicima u nesrećni koja se dogodila u “Tigar tajersu”. Odbornici su nakon žustre polemike usvojili aneks ugovora o izgradnji Zatvorenog bazena, usvojen je plan detaljne regulacije buduće nove industrijske zone “Pirot-Jug”, za koju su se stvorili uslovi nakon što je opština kupila od Vojske Srbije 10 hektara zemlje koja će predstavljati osnovu buduće nove industrijske zone, imajući u vidu da je iskorišćenost kapaciteta postojeće na maksimumu. Odbornici su izabrali i nove opštinske većnike, Aleksandra Z. Ćirića i Ninoslava Ćirića, a razrešeni su dosadašnji većnici Sreten Savov i Dimitrije Nikolić.

Govoreći o aneksu ugovora o izgradnji Zatvorenog bazena predsednik opštine Vladan Vasić je kazao da je reč o projektu od izuzetnog značaja za naš grad i izneo podatak da je francuska kompanija “Mišelin”, koja je vlasnik pirotske fabrike “Tigar tajers” izrazila spremnost da taj projekat podrži na taj način što će svojim radnicima kupovati mesečne karte za korišćenje Zatvorenog bazena, što će na godišnjem nivou donositi prihode Zatvorenom bazenu od preko 60.000 evra, čime će se, pored solarnih panela i drugih vidova uštede, ovaj kapitalni objekat učiniti rentabilnim.

Predsednik SO Pirot Milan Popović kazao je sumirajući utiske sa sednice i veliku polemiku sa opozicijom oko Zatvorenog bazena, da su predstavnici opozicije vrlo zainteresovani za bazen i da Pirot ima tako nešto.

-Svesni su oni toga i oni su za to, ali ovo je njihova prilika da to izvrću ruglu i da nalaze u tome neku vrstu diskusije gde bi možda neke svoje pristalice obavestili kako oni to drugačije razmišljaju. Predsednik Vasić je lepo rekao da je ovo sve u sklopu naših težnji da se u Pirotu stvori jedan dobar ambijent za življenje-kazao je Popović.

Predstavnici opozicione SNS po završetku sednice održali su i konferenciju za novinare na kojoj su istakli da je opozicija imala jako konstruktivnu diskusiju po gotovo svim tačkama dnevnog reda.

-Jasno smo dokazali da vlast nema adekvatne odgovore na pitanja koja jesu problemi građana Pirota. Njima se žurilo da se samo donesu odluke bez diskusije. Ogroman novac troši se na greške lokalnih vlasti na šta smo jasno dokazali pre svega na primeru trga-kazao je šef Odborničke grupe SNS-a Boban Ranđelović.

Narodni poslanik i odbornik SNS-a Radmilo Kostić kazao je da nije dobro da se na neka pitanja, u kojima opozicija nastoji da doprinese iznalaženju konstruktivnih rešenja, odgovara u stvari optužbama u smislu da nama smetaju svi predlozi lokalne samouprave. Dokaz za to je tačka oko Zatvorenog bazena. Nema čoveka koji je protiv te investicije, ali moramo da ukažemo na potencijalni problem visokih troškova održavanja, što investicionog, što redovnog-kazao je Kostić.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker