Lokalna samouprava

Održana sednica opštinskog Štaba za vanredne situacije

Povodom obilnih snežnih padavina i niskih temperatura proteklih dana, danas je održana redovna sednica opštinskog Štaba za vanredne situacije na kojoj je razmatrano stanje na teritoriji opština Pirot. Štabom je predsedavao predsednik opštine Pirot, mr Vladan Vasić, a sednici štaba je prisustvovalo 17 od 18 članova. Jedan od zaključaka sa današnje sednice je da će tokom hladnog talasa koji najavljuju iz RHMZ režim rada toplane biti produžen tokom cele noći.

Izveštaj o stanju iz svojih nadležnosti podneli su direktori javnih preduzeća, Direkcija za izgradnju opštine Pirot, Komunalac, Vodovod i Toplana, kao i iz Zavoda za javno zdravlje i Doma zdravlja.
Stanje putnih pravaca nakon obilnih snežnih padavina je na zadovoljavajućem nivou, i većina putnih pravaca je prohodna, dok će do kraja dana biti prohodni svi putni pravci na teritoriji opštine Pirot.
Vodosnadbevanje na teritoriji naše opštine je uredno, a kontrola kvaliteta vode se vrši svakodnevno.
Sistem daljinskog grejanja funkcioniše normalno, i zalihe mazuta su na planiranom nivou, a nabavka mazuta se odvija po ranije utvrđenom planu. Tokom hladnog talasa, koji se najavljuje iz RHMZ, režim rada toplane će biti produžena i tokom noći.
Snadbevanje korisnika električnom energijom je uredno i odvija se uz redovno održavanje sistema.

Prijavu vanrednih događaja građani mogu prijaviti Koordinatoru Štaba za vanredne situacije opštine Pirot, Sretenu Savovu. Kontakt telefon koordinatora 0648979230.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker