Lokalna samouprava

Održana sednica Gradskog veća, usvajaju se važni strateški dokumetani o ekologiji, saobraćaju…

Danas je održana sednica Gradskog veća na kome su većnici raspravljali o značajnim tačkama i strateškim dokumentima koji će se naći i pred odbornicima Gradske skupštine na sednici koja će se održati 29. novembra. 

Gradonačelnik Vladan Vasić kazao je novinarima da se uveliko radi na pripremi budžeta za narednu godinu.

-Neke tačke dnevnog reda su bile iz oblasti poreza na imovinu, neke vezane za program za zaštitu životne sredine, usvojena je strategija o poboljšanju bezbednosti u saobraćaju za naredne pet godine, raspravljalo se i o žalbama građana i drugim tačkama-kazao je gradonačelnik Vasić i dodao da je došlo i do prezoniranja grada vezano za zakonsku obavezu Gradske uprave kada je reč o porezu na imovinu.

-Neće biti velikog povećanja iznosa poreza zbog prezoniranja Grada vezano za naplatu poreza na imovinu. Jednostavno, neki delovi grada su se razvili pa je to nametnulo prezoniranje pa je i to razlog pa će doći do neznatnog povećanja iznosa poreza na imovinu. To neće biti značajno povećanje, dok će za ostale zone odnosno delove grada taj iznos ostati nepromenjen-kazao je gradonačelnik Vasić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker