Lokalna samouprava

Održana sednica Gradskog veća. Od decembra bez liste čekanja za upis u vrtiće?

Danas je održana sednica Gradskog veća na kojoj su odbornici raspravljali o brojnim važnim pitanjima za funkcionisanje lokalne samouprave.

Zamenik gradonačelnika Vidojko Panajotović kazao je novinarima da su većnici usvojili između ostalog i važnu odluku o planu detaljne regulacije.

-Ovo je deveti plan koga usvajamo i mislim da smo blizu da Pirot ima potpuno kompletiran detaljni regulacioni plan, čija važnost u praksi je nemerljiva jer se njime do detalja definiše šta je građevinsko, šta je industrijsko zemljište. Mi kao ozbiljan grad moramo da imamo kako bi se lakše izdavale građevinske dozvole, lokacijske uslove i sve drugo što je u funkciji razvoja grada-kazao je Panajotović.

Od decembra bez liste čekanja za upis u vrtiće

-Mi imamo 62 deteta na listi čekanja. Očekujemo da od decembra ne bude više listi čekanja, ukoliko nam ispune obećavanja da će nam dozvoliti upošljavanje dodatnih radnika, mi imamo obećanje, ovih dana ćemo ponovo poslati dopis da tražimo dozvolu a to bi dovelo do ukidanja liste čekanja od decembra-kazao je Panajotović.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker