Sport

Održana redovna Skupština KK “Pirot”

Na večerašnjoj Skupštini Košarkaškog kluba “Pirot” rezabrali su delegati skupštine, imenovani su članovi Upravnog i Nadzornog odbora i verifikovan je zapisnik sa prethodne Skupštine. Takođe, usvojen je izveštaj o radu u prethodnom periodu, završni račun za 2015. godinu, kao i plan aktivnosti i finansijski plan za tekuću godinu i sezonu 2016/2017.  Predsednik Upravnog odbora kluba u dosadašnjem sazivu, Slaviša Svilarov, ostaje na toj funkciji, a u novom mandatu predsednik Skupštine kluba biće Saša Vasić. kkpirot04

Dosadašnjem sazivu Skupštine istekao je mandat, te je večeras biran novi skupštinski saziv, koji čine 35 delegata iz redova bivših igrača, prijatelja kluba, aktivnih trenera i igrača. Situacija je uglavnom ostala nepromenjena, a u izboru je učestvovalo 27 delegata. Dosadašnji predsednik skupštine Zoran Stojanović, koji je na tu funkciju imenovan pre dve godine, za predsednika skupštine predložio je svog prethodnika, Sašu Vasića i predlog je jednoglasno usvojen. Za predsednika Upravnog odbora reizabran je dosadašnji predsednik, Slaviša Svirlarov, a članovi upravnog odbora su još Nenad Đorđević, Branislav Kostić i novi članovi, Zdenko Cvetković i Aleksandar Madić. Prema datom predlogu za članove Nadzornog odbora izabrani su Zoran Gerov, na mestu predsednika, Zoran Stančev i Boban Mitić.

kk pirot01

Prema rečima Svilarova na prvoj sednici Upravnog odbora za novog direktora kluba predložiće Dušana Dimitrijevića. Pohvaljen je rad trenera Mihajla Mitića. Njemu uskoro ističe ugovor, a u neformalnim razgovorima rečeno je neće ostati u klubu, te će rukovodstvo uskoro morati da odlučuje o novom treneru.

kk pirot

Prilikom analiziranja postignutih ciljeva i postavljanja novih, Slaviša Svilarov je rekao da je KK “Pirot” pored teške finansijske situacije uspeo da izmiri tekuće obaveze. Cilj u novoj sezoni je povećanje prihoda, kako bi bili rešeni zatečeni finansijski problemi. Jedan od primarnih ciljeva je i ostanak  Prvog tima u Drugoj ligi, bolji rad sa mlađim selekcijama, uz angažovanje novih trenera, a kako je rečeno o tome su razgovarali sa Svetislavom Pešićem koji bi trebalo da radi sa trenerima kluba.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker