Lokalna samouprava

Održana prva sednica Gradskog veća u novom sazivu

Danas je održana prva radna i konstitutivna sednica Gradskog veća u sazivu koji čine.: Aleksandar Ćirić, Sreten Savov, Bojan Ranđelović, Dejan Ranđelović, Mimica Kostić Đorđević, Slobodan Petrović, Bratislav Rašić, Lalka Ćirić i Ivana Stamenović. O konkretnim zaduženjima svakog od većnika posebno će biti reči. Na početku sednice, predsednik Veća, gradonačelnik, Vladan Vasić, zahvalio je dosadašnjim članovima i poželeo uspeh u radu novim.

gradonačelnik Vasić

Na sednici su razmatrane aktuelne teme iz života grada od kojih će se neke, već u sredu, naći na dnevnom redu prve sednice Skupštine grada. U obraćanju novinarima gradonačelnik Vasić je istakao da će na predstojećoj sednici  odbornici razmatrati usvojen izveštaj o realizaciji Budzeta za prvih šest meseci ove godine i završni račun grada za 2019. godinu, a imaće pred sobom i kratak rezime izveštaja Državne revizorske institucije. Danas su većnici,pored ostalog, dali saglasnost na Plan detaljne regulacije ” Punkt za održavanje državnih puteva prvog i drugog reda u zoni petlje Pirot- istok i,  što je takođe važno, na Odluku o Koncesionom aktu za poveravanje obavljanja delatnosti gradskog i prigradskog prevoza putnika na teritoriji našeg grada. U skladu sa novim Koncesionim aktom trebalo bi da se prevoz gradjana podigne na mnogo kvalitetniji nivo.

Većnici su jednoglasno prihvatili izveštaj o radu Predškolske ustanove “Čika Jova Zmaj” za 2019/2020. i Plan rada za 2020/2021. godinu. Stanje u Predškolskoj ustanovi je dobro i važno je da su zadovoljeni, pored ostalog, svi kriterijumi za što bezbedniju realizaciju vaspitno obrazovnog rada u vreme pandemije. Gradonačelnik Vasić je izrazio zadovoljstvo i izveštajem o finansijskom poslovanju javnih preduzeća u gradu, sva posluju pozitivno, bez gubitaka, ali što je možda važnije od toga, smatra gradonačelnik, da su zadržala trend iz ranijih godina o kvalitetu svojih usluga.

Sa današnje sednice izdvajamo i usvajanje predloga Rang liste prijave na javni konkurs za bespovratno sufinansiranje radova na održavanju fasada zgrada u 2020. godini. Interesovanje stambenih zajednica je veliko, kako za sređivanje fasada tako i za sufinansiranje izrade tehničke dokumentacije. Treba reći da lokalna samouprava treću godinu za redom realizuje ovaj posao i da je jedna od retkih u Srbiji koja i na ovakav način vodi računa o svojim građanima. Za ove namene iz Budžeta grada izdvojeno je 15 miliona dinara.

sednica gradskog veća
Sednica Gradskog veća

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker