Kultura

Održana promocija knjige „Pirot kroz vekove“ u Beogradu

.

Juče je u prostorijama Udruženja Kragujevčana u Beogradu održana promocija knjige „Pirot kroz vekove“ (prošireno i dopunjeno izdanje) Tomislava G. Panajotovića. 

O knjizi su govorili Dejan Milić, pravnik, publicista i profesor; istoričari Vladica Tošić i Davor Lazarević, kao i Milivoje Stefanović, pisac pogovora za knjigu „Pirot kroz vekove“.

Promociju je svojim prisustvom uveličao i gradonačelnik Pirota, mr Vladan Vasić.

U prepunoj sali Kulturnog centra Kragujevčana, o knjizi su govorili recenzenti Milivoje Stefanović, Vladica Tošić i Davor Lazarević, a  moderator je bio Dejan A. Milić, publicista. Ponovljena je ocena da je reč o kapitalnom delu, značajnom ne samo za lokalnu već i za širu istoriju. 

Predstavljanju knjige prisustvovali su uglavnom Piroćanci koji žive u Beogradu, ali  su interesovanje za promociju pokazali i  naučni radnici- profesori Beogradskog univerziteta naš zemljak prof. dr Branislav Stojković, istoričar dr Srđan Cvetkovič, prof. dr Jovica Trkulja i drugi.

Učesnike skupa pozdravio je gradonačelnik Pirota, mr Vladan Vasić koji je, kao kapitalna dela  za našu sredinu,  uz “Pirot kroz vekove”, naveo i Rečnik pirotskog govora Dragoljuba Zlatkovića Pirotski leksikon.

Naredna promocija je  Nišu   početkom aprila. 

B.M.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker