Obrazovanje

Održana premijera studentskih dokumentarnih filmova sa Kampa “Bistre reke” u Jugoslovenskoj kinoteci, i uručene Zahvalnice Gimnaziji Pirot i profesoru Milošu Sokoloviću

U Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu. 12. decembra, u sali “Makavejev”, za saradnike Međunarodnog studentskog festivala dokumentarnog filma “Bistre reke” upriličen je svečani prijem na premijeri dokumentarnih filmova snimljenih tokom ovogodišnjeg Kampa u Temskoj.

Tokom programa u Kinoteci, u prisustvu Miloša Pavlovića, dekana Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, Saša Sailović, predsednik saveta Festivala, i Narcisa Darijević Marković, predsednik žirija Festivala, uručili su zahvalnicu Milošu Sokoloviću, profesoru scenskih umetnosti u Gimnaziji Pirot, za pomoć i podršku na Festivalu. Tokom večeri istaknut je značaj saradnje sa ustanovama kulture, Gradom Pirotom, mesnom zajednicom sela Temska i Gimnazijom Pirot. Svečanosti u Kinoteci prisusvovali su Marko Filipović i Miloš Sokolović, profesori pirotske gimnazije.


Nastavak uspešne saradnje Gimnazije Pirot sa Fakultetom dramskih umetnosti očekuje se početkom 2024. godine, kada se očekuje i projekcija filmova sa Kampa za učenike naše škole u Gimnaziji Pirot. Veoma je značajno, i za Gimnaziju i za Grad Pirot što se saradnja nastavlja.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker