Lokalna samouprava

Održana poslednja sednica Skupštine grada u ovom sazivu – Sledi raspuštanje Skupštine i uspostavljanje privremenog organa

Danas je održana poslednja sednica Skupštine grada u ovom sazivu. Za nekoliko dana uslediće  raspuštanje Skupštine i uspostavljanje privremenog organa koji će zameniti i sami Skupštinu i izvršne organe vlasti. Predsednica Skupštine grada, Milena Dimitrijević, podsetila  je da gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić podneo ostavku sa ciljem da istog dana, 17. decembra, budu raspisani i lokalni i parlamentarni izbori.

Odluku o raspuštanju skupštine jedinica lokalne samouprave donosi Vlada a na predlog  Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.  Do konstituisanja nove skupštine i novih izvršnih organa jedinice lokalne samouprave sve tekuće i neodložne poslove obavljaće privremeni organ. Privremeni organ jedinice lokalne samouprave obrazuje Vlada posebnim rešenjem o obrazovanju privremenog organa koji čine predsednik privremenog organa i četiri člana. O sastavu privremenog organa odlučuje takođe Vlada i vodi se računa o političkoj pripadnosti  članova privremenog organa odnosno raspuštene skupštine, kaže Dimitrijevićeva.

Milena Dimitrijević osvrnula se na današnju sednicu i na na obavljanje ove političke funckije u protekle tri i po godine.

„Meni je ovo značajnija politička funkcija, predsedavala sam radom Skupštine, to je za mene bila velika  čast i obaveza. Tri i po godine sam radila sa ovim ljudima, imala sam odličnu saradnju, mislim da smo postigli odlične rezultate i da smo sve odluke koje smo donosili realizovali i to se vidi u gradu a mnoge će biti vidljivi u budućnosti. Nisma se pokajala što sam pedijatrijski posao zamenila sa ovim, ovo je bila prilika da i ja lično doprinesem boljem životu svih nas ovde“- rekla je Dimitrijevićeva.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker