Sport

Održana Izborna skupština Srpskog saveza profesora sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu

Na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu održana je Izborna skupština Srpskog saveza profesora sporta i fizičkog vaspitanja (SSPSFV). Sastanku su prisustvovali predstavnici svih registrovanih udruženja iz: Beograda, Niša, Novog Sada, Vojvodine, Vrbasa, Pančeva, Požarevaca, Šapca, Kragujevca, Čačka, Užica, Kraljeva, Prokuplja, Vranja i Pirota. Na dSkupštini je izglasan nov predsednik Saveza a među članovima upravnog odbora Srpskog saveza profesora sporta i fizičkog vaspitanja našao se i predsednik Udruženja profesora iz Pirota prof.dr Nemanja Cvetković.

Nakon izbora novih članova, predstavljen je plan aktivnosti za narednu godinu. Sastanku su prisustvovali ljudi bliski kabinetu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja. Sa njima je razgovarano o mogućnostima vraćanja profesora sporta i fizičkog vaspitanja u niže razrede, uključivanje u razne projekte koji će pomoći upošljavanju naših kolega, o povećanju učestalosti broja časova fizičkog vaspitanja u toku nedelje i izmenama sistema školskih takmičenja. 

-Ovom prilikom bih želeo da se zahvalim svim kolegama koji su jednoglasno podržali moju kandidaturu za člana Upravnog odbora. Na ovaj način naše kolege su nam ukazale veliko poverenje i na nama je da ga svojim predanim radom i zalaganjem u narednom periodu opravdamo. To još znači da će Udruženje profesora sporta i fizičkog vaspitanja Pirotskog okruga preko svog predstavnika u Srpskom savezu direktno učestvovati u komunikacija sa centralom i imati pravo glasa u odlučivanju po svim tačkama koje se tiču unapređenja kvaliteta rada i položaja profesora sporta i fizičkog vaspitanja-kaže Cvetković.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker