Sport

Održan tradicionalni PROLEĆNI kros

Jedna od najmasovnijih sportskih manifestacija,  tradicionalni prolećni kros održan je na pazarskoj strani Keja. Na programu je bilo 28 trka. Takmičila su se deca od predškolskog uzrasta u trkama cicibanke i cicibani do srednjoškolaca. Odrasli su se takmičili u trci “Zdrav i sposoban”.

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić uručio je medaje i priznanja najuspešnijim takmičarima. Za njega je ova manifestacija  praznik za decu koji ulepšava naš Kej. “S obzirom da ove godine slavimo sto godina Keja ovo su najlepše slike koje ovde možemo da vidimo. Sport je veoma bitan  za decu jer tu mogu da osete i ukus pobede i gorčinu poraza da osete timski duh” – kaže gradonačelnik Vasić.

On je rekao da je ovo  način da se  deca sklone  od  telefona, društvenih mreža i loših vesti i  pozvao svu decu da učestvuju u sportskim takmičenjima i da treniraju bilo koji od  sportova. “ Pirot ima mnoge sportske klubove, mislim da su uslovi za bavljenje sportom u Pirotu zaista dobri, da ne kažem čak i idealni. Otvaranjem plivačkog kompleksa će biti još bolji i pozivam decu da koriste ove blagodeti koje Pirot ima” – poručio je gradonačelnik Vladan Vasić.

Ivana Stamenović, članica Gradskog veća zadužena za sport kaže da je raduje što su deca u ovolikom broju učestvovala na krosu. “Kros je tradicionalna manifestacija za naš grad , svi pamtimo školske dane kroz prolećni i jesenji kros. Ovde nije rezultat u prvom planu niti  ko će prvi proći kroz cilj već da se što veći broj dece okupi, da trče i rekreiraju se na našem divnom Keju. Moramo da utičemo na njih da se bave sportom i da se okrenu zdravim stilovima života” – poručila je Stamenovićeva.

Prolećni kros je prvobitno planiran za 6. maj ali je odložen zbog dana žalosti povodom tragedije u beogradskoj školi “Vladislav Ribnikar”. “Svi profesori fizičke kulture su ovde, veliki broj dece je ovde , tu je hitna pomooć i policija kako bi sve proteklo u najboljem redu”- istakao je Milan Tošić, organizator školskih sportskih aktivnosti, pri Savezu za školski sport.

Foto: Ilija Lika Pejčić

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker