Kultura

Održan tradicionalni Novogodišnji koncert učenika Muzičke škole

Učenici i nastavnici Muzičke škole “Dr Dragutin Gostuški” održali su tradicionalni Novogodišnji koncert. Publici u  sali Doma kulture predstavilo se oko 60 učesnika u preko 20 muzičkih tačaka, kroz solo nastupe, u duetima, orkestru, horu i horiću najmlađih učesnika.

Na kraju svake kalendarske godine Muzička škola organizuje Novogodišnji koncert koji je ove godine počeo Vinskom pesmom u skladu sa prednovogodišnjim raspoloženjem.

Direktorka Muzičke škole, Marija Mijalković,  ističe da je koncert prilika da deca prikažu šta su naučila u prvom polugodišta da pokažu da su naučili etide, sonatine, valcere, svirajuće igre ali i popularne kompozicije  kao što je Peinceza, ili  Zvončići koji se tradicionalno izvode na ovom koncertu.

“Koncerti su prilika da deca pokažu svoj talenat i koliko su naučili. Javni nastupi su prilika da vežbaju samopouzdanje, da budu empatični jedni prema drugima, da osluškuju druge, da uočavaju i kako drugi sviraju i da osete njihove potrebe. Koncerti doprinose boljem  raspoloženju,  priređujemo ih  zbog njihovih vršnjaka, drugara, za  svu decu ovog grada  a ujedno podržimo njihov talenat, trud i rad koji  ulažu tokom godine” – istakla je direktorka Muzičke škole.

Muzičku školu pohađa 197 učenika sa kojima radi 15 nastavnika.  Matičnu školu u Pirotu pohađa  117  učenika a ostali su u isturenim odeljenjima u Dimitrovgradu i Babušnici.   Novogodišnji koncert će u Dimitrovgradu biti održan 21. decembra a u Babušnici 22.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker