Sport

Održan Šmehin šahovski memorijal – trijumovao legenda Branko Damljanović

Juče je u restoranu Nišavska dolina održan Memorijalni šahovski turnir “Šmehin memorijal 2017”, po mnogima jedan od najjačih šahovskih turnira ikada održanih u Pirotu na kome je učestovao 61 takmičar iz Srbije, Bugarske i drugih zemalja. Pobednik turnira je legendarni Branko Damljanović za sedam poena, slede Nestorović sa sedam i Perunović sa šest i po poena. Bugarski velemajstor Georgije, koji je svojevremeno pobeđivao i Garija Kasparova zauzeo je četvrto mesto. U ženskoj konkurenciji najbolja je bila intermajstor Maja Nejković Veličkovski. 

FIDE majstor i direktor turnira Boban Nikolić kazao je da Šah klub “Progres” na ovaj način pokušava da se oduži Obradu Pešiću Šmehi, legendi pirotskog šaha.

-Okupili smo sve šahiste koji su voljni da dođu u Pirot. Imali smo 11 velemajstora, inter majstora i drugih vrhunskih šahista. Sigurno je da u Pirotu nikada nismo imali ovako značajan turnir-kazao je Nikolić.

šmehin memorijal
Skrinšot – TV Pirot

Pokrovitelj turnira bila je porodica Pešić, a sinovi pokojnog Obrada – Milivoje i Nenad, na samom otvaranju simbolično su povukli prve poteze.

Turnir su podržali Grad Pirot, Slobodna zona Pirot i brojni sponzori.

pogledaje prilog TV Pirot.

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker