Sport

Održan seminar za službena lica Gradske i Okružne fudbalske lige u Pirotu

Proteklog vikenda u Pirotu je održan seminar službenih lica Gradske i Okružne lige Pirot, pred početak prolećne polusezone, koja za naše klubove, koji se takmiče u Gradskoj i Okružnoj ligi kreće narednog vikenda.

Na samom početku obratio Nenad Djordjević, predsednik FSGP, zatim Miroslav Lilić, predsednik Fudbalskog saveza Pirotskog okruga, dok su u ime sudijske organizacije prisutne pozdravili Jovan Božović, analizator suđenja, Milan Krstić, predsednik Stručne strukovne organizacije sudija fudbalskog saveza Pirotskog okruga (SSOS FSPO) i Marko Ćirić, predsednik stručne strukovne organizacije sudija fudbalskog saveza grada Pirota (SSOS FSGP).


Seminar je bio koncipiran iz dva dela, u prvom delu delegati i sudije rešavali su test teoretske spreme iz pravila fudbalske igre. Nakon toga, imali smo priliku da pogledamo i zajedno prođemo kroz zanimljive i sporne situacije sa fudbalskih terena, te smo imali prilike da kroz interaktivan pristup prodiskutujemo kakve bi odluke u tim situacijama donele naše sudije, kao i kako bi delegati ocenili. Drugi deo seminara, po sunčanom vremenu, odradili smo na novom terenu sa veštačkom travom, gde smo imali fenomalne uslove za rad. Usledila je provera fizičke spreme, na kojoj su sudije trčale interval test. Kako su svi zadovoljili svojom fizičkom spremom, možemo reći da spremni dočekujemo početak prolećne polusezone. Našim novim koleginicama i kolegama je podeljena oprema u vidu sudijskih dresova, sudijskih zastavica, kartona i pištaljki koje smo odmah mogli videti na delu, obzirom da je na kraju seminara održan i pokazni trening koji su vodili Dušan Đorđević i Marko Ćirić, kažu iz pirotske sudijske organizacije.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker