Sport

Održan Jesnji kros – Izuzetan dan na pirotskom keju

Tradicionalni Jesenji kros održan je na pazarskoj strani keja u organizaciji Saveza za školski sport. Kros je počeo trkom  cicibana i cicibanki a završen trkom “Zdrav i sposoban”. U trkama su i ovoga puta učestvovali  učenici svih osnovnih i srednjih škola u Pirotu.

Diplome  i medalje je najuspešnijim takmičarima i ovoga puta uručio gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, koji je poželeo i deci i odraslima da što više vremena provode na Keju koji ove godine proslavlja stoti rođendan.  U znaku obeležavanja  ovog jubileja su ovogodišnje diplome za prvo, drugo i treće mesto.

“Više hiljada mališana je danas na keju, to je ono što želimo. Želimo da promovišemo sport, zdravu sredinu, zdravo odrastanje, zdrav način  takmičenja gde prvo mesto nije prioritet već je prioritet učestvovanje, druženje i da se deca motivišu za dalje bavljenje sportom. Imamo najlepši kej u Srbiji,  ovde su danas i roditelji i beke i deke, navija se” – rekao je gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić.

Milan Pešić iz Saveza za školski sport istakao je da je i ovaj Jesenji kros protekao u dobroj atmosferi, po lepom vremenu i podsetio da ova manifestacija, koja se održava dva puta godišnje, traje već 50 godina.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker