Gradska hronika

Održan inicijalni sastanak Sekcije usluga za održavanje objekata i profesionalnih upravnika zgrada

Na poziv Privredne komore Srbije, Regionalne privredne komore Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga u Nišu održan je inicijativni sastanak Sekcije usluga za održavanje objekata i profesionalnih upravnika zgrada.
Sastanku su prisustvovali oko 30 profesionalnih upravnika stambenih zajednica iz sva tri okruga i isto toliko firmi, organizatora profesionalnog upravljanja i održavanja zgrada.
Komora je izrazila nameru da se od preduzeća iz ove delatnosti, selektiraju oni koji najbolje prezentiraju delatnost na regionu.


Tu su uvrstili i PR „STAMBENO 010“ iz Pirota koja je ispunila sve kriterijume da prisustvuje inicijativnom sastanku formiranja Sekcije usluga za održavanje zgrada i profesionalnih upravnika zgrada sa područja koje pokriva PKS-RPK Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga.
Inicijativni sastanak je otvorio Vladan Stanojević sekretar u delu usluga kao i  Đorđe Vučenić iz PKS, zamenik sekretara PKSrbije za obezbeđenje i ostalih uslužnih delatnosti u grupaciji usluga i održavanja objekata.
PKS je shvatila značaj Zakona o stanovanju i održavanju zgrada i implementacije istog kao i probleme na koje nailaze firme u oblasti organizovanja profesionalnog upravljanja i održavanja zgrada. PKS ima nameru da se aktivno uključi i založi za zastupanje i pomoć u rešavanju mnogobrojnih problema, zakonskih nedoumica, nastupom prema ministarstvima i vladi RS zaduženih za ovu oblast.
Izabrano je petoro članova u inicijativnom odboru, među kojima je i Slavica Tošić iz firme „Stambeno 010“ iz Pirota.

Aktivnost na formiranju sekcije će se nastaviti u daljem periodu izborom predsednika, zamenika i sekretara sekcije pri PKS-RPK Nišavskog, Pirotskog i Nišavskog okruga.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker