Srbija

Odnosi Srbije i Bugarske veoma dobri. Bugarska manjina u Srbiji treba da bude most prijateljstva izmedju dve zemlje, poručio predsednik Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa predsednikom Bugarske Rumenom Radevim kazao je da su odnosi dve zemlje vrlo dobri i da bugarska nacionalna manjina u Srbiji treba da bude most prijateljstva između dva naroda i dve zemlje, poručio je Vučić.

Danas je u Dimitrovgradu održana serija bilateralnih sastanaka najviših zvaničnika dve zemlje, a predsednici Vučić i Radev su imali sastanak i sa predstavnicima bugarske nacionalne manjine u Srbiji.

-Odnosi Srbije i Bugarske su zaista dobri i mi gajimo iskrene i prijateljske odnose prema bugarskoj državi i narodu. Ono što je veoma važno, mi smo danas razgovarali o problemima bugarske nacionalne manjine i suština je da smo poručili i predsedniku Radevu i predstavnicima bugarske manjine u Srbiji, da uvek mogu da računaju na, ne samo prijateljski odnos, već i više od toga. Mi smatramo da pripadnici bugarske nacionalne manjine treba da budu most prijateljstva između dve zemlje. Imamo mnogo važnih projekata koje realizujemo sa Bugarskom, gradimo autoputeve i sa jedne i druge strane granice, zatim mi vršimo potpunu rekonstrukciju pruge Niš-Dimitrovgrad, to će biti brza pruga. Gradimo interkonektor čija je vrednost 89 miliona evra, važna investicija za obe zemlje-kazao je predsednik Vučić i dodao da će se razmotriti i mogućnost otvaranja novog graničnog prelaza

Trgovinska razmena će biti povećana do 1.5 milijardi evra

Predsednik Vučić je kazao i da će se raditi na povećanju, već dobre, trgovinske razmene dve zemlje.

-Imamo dobru trgovinsku razmenu, i očekujemo da je povećamo do nivoa od milijardu i po evra u narednom periodu-poručio je predsednik Vučić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker