Lokalna samouprava

Odlična saradnja sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima omogućila realizaciju brojnih projekata, obnovu škola, bolnice…

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić ocenio je saradnju sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima Vlade RS izuzetnom a rezultati su više nego vidljivi, ogromna ulaganja u obnovu škola – radovi koji nisu rađeni zadnjih nekoliko decenija, počelo se sa rekonstrukcijom Opšte bolnice koja će se dodatno ubrzati s obzirom na najnoviju situaciju sa pandemijom, a radilo se i na uređenju kanala, posebno kanala Rogoz i mnogim drugim lokacijama i projektima.

-Sa predstavnicima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima smo rezimirali šta je do sada urađeno, šta nas čeka i šta bismo voleli da uradimo. Podsetili smo na uređenje OŠ “Sveti Sava” vrednosti 145 miliona dinara, OŠ “8. septembar” gde je uloženo 120 miliona dinara i u Školu “Mladost” gde su uložena 32 miliona. U toku je prva faza rekonstrukcije Bolnice čija je vrednost radova 303 miliona. Radili smo nekoliko faza uređenja kanala Rogoz, ukupno 54 miliona dinara-kaže Vasić i dodaje:

-Imamo spremne projekat za dalje uređivanje Rogoza. To je dosta skup projekat jer treba izmeštati neke mostove i rešiti uliv Bistrice u Nišavu. Zatim spremni su projekti za Gimnaziju i fiskulturnu salu i dvorište Škole Mladost. Gimnazija, tačnije projekat rekonstrukcije ove škole vredi oko 200 miliona dinara, a radovi u Školi Mladost oko 123 miliona. Na sastanku sa predstavnicima Kancelarije informisani smo da su ovi projekti za škole odloženi do daljeg zbog aktuelne epidemiološke situacije, pa prioritet ima zdravstvena ustanova i mi ćemo izdvojiti iz Budžeta oko 20 miliona dinara za projektnu dokumentaciju za sledeću fazu rekonstrukcije Bolnice. Procena je da nam treba oko 50 miliona dinara za projektnu dokumentaciju za Bolnicu što je veliki novac, a pokušaćemo da ga obezbedimo na dve godine. Postoji namera da Kancelarija ulaže u postrojenja na bio masu. Toplana je prešla na gas, a može da pređe i na bio masu u narednom periodu, a da to preko Kancelarije, u saradnji sa privatnim partnerom, realizuje-navodi Vasić.

Važni projekti Vodovoda

-Imaćemo jedan sastanak na kojem bi se razgovaralo o projektima “Vodovoda”. Pošto smo ušli u projekat za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda o čemu nećemo razgovarati sa Kancelarijom, ali ćemo razgovarati o rekonstrukciji pojedinih delova vodovodnog sistema. Naš projekat bi možda bio da rekonstruišemo glavni cevovod između izvorišta Krupac i Crpne stanice “Berilovac”. Za to bi nam trebalo oko milion i šesto hiljada evra i o tom projektu ćemo razgovarati .Dakle pričali smo o realizovanim projektima, projektima koji su spremni za realizaciju, a čekaju investitore i nekim novim projektima-kazao je Vasić za Pirotske vesti.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker