Sport

ODLIČJA ZA PIROTSKE DžUDISTE NA ŠKOLSKOM PRVENSTVU SRBIJE Kostadin Kostić i Nikola Đurov treći u Srbiji!

Kostadin Kostić, učenik Osnovne škole „Vuk Karadžić“ i Nikola Đurov iz Osnovne škole „8. septembar“ osvojili su bronzane medalje na Prvenstvu Srbije za učenike osnovnih i srednjih škola, koje je juče održano u Beogradu.

Dobar rezultat, odnosno peta mesta, izborili su Mia Nikolić i Ognjen Petrović, učenici Osnovne škole „Vuk Karadžić“, Sofija Jovičić učenica Gimnazije i Miodrag Petrov, učenik Ekonomske škole. Pored njih na Prvenstvu Srbije nastupili su Maša Potić i Vuk Tošić iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“. Njih dvoje osvojili su sedma mesta, što je takođe dobar uspeh.


Na ovom takmičenju učestvovalo je oko 650 učenika, od petog razreda osnovne do četvrtog srednje škole, iz 330 škola iz cele Srbije. Pirotske škole, odnosno džudo klub „Ipon 010“, predstavljalo je osmoro učenika.
„Izuzetno sam zadovoljan uspehom pirotskih džudista. Za naše članove i klub to je sjajan uspeh i pokazatelj velikog napretka, jer smo prošle godine osvojili dva peta mesta. Malo je nedostajalo da uspeh bude još veći, jer su kod Mie, Sofije i Miodraga o bronzanim medaljama odlučivale nijanse. Za mene je najbitnije da su se svi, a posebno Kostadin i Nikola, sjajno borili, i da su pokazali zavidan napredak i da su naučili mnogo novih tehnika. To će, nadam se, tek pokazati u budućnosti“, rekao je Danilo Drašković, trener džudo kluba „Ipon 010“.
„Na školskom prvenstvu je sistem kategorizacije malo drugačiji nego na takmičenjima Džudo saveza Srbije, ali je svim našim takmičarima ovo bilo dragoceno iskustvo za predstojeće turnire. Na tri regionalna, kvalifikaciona turnira i Prvenstvu Države učestvovalo je više od dve ipo hiljade učenika iz nekoliko stotina osnovnih i srednjih škola iz cele Srbije. To govori o popularnosti džudoa kao olimpijskog sporta, ali i o tome koliki je uspeh naših učenika, džudista. Veliku zahvalnost za učešće pirotskih džudista na školskim prvenstvima dugujemo Savezu za školski sport grada Pirota, Sportskom centru Pirot i svim osnovnim i srednjim školama, koje su omogućile svojim učenicima da otputuju na Prvenstvo Srbije“, zaključio je trener Drašković.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker