Gradska hronika

Odličan odziv građana akciji “Očisti svoj dom-izbaci sve što ti smeta”

JKP „Regionalna deponija Pirot“ 26. aprila počela je akciju besplatnog odnošenja otpada iz domaćinstava. Akcija je organizovana u sklopu kampanje „Reciklirajmo za Pirot“. Realizuje se tako što građani nepotrebne stvari odlažu ispred svojih dvorišta, ili pored kontejnera, odakle ih ekipa Deponije uklanja. Otpad koji je do sada prikupljen u većoj meri podrazumeva kabasti otpad – stari nameštaj, stare uređaje, staru stolariju, zatim staklenu i plastičnu ambalažu, karton, stari papir, otpadne gume, odeću, tekstil.

“Prošle nedelje akcija je realizovana u naselju Barje u ulicama – Stevana Sremca, Lava Tolstoja, Jevrejskoj, Vuka Pantelića, Dragoljuba Milenkovića, Hajduk Veljka i bočnim ulicama. Tom prilikom podeljeni su flajeri i cegeri, a građani su obavešteni kada i u kom terminu će ekipe Deponije biti na njihovoj adresi, i mislim da će ova akcija dobiti još više na značaju u narednom periodu. Odziv građana je odličan, veoma smo zadovoljni što su se građani priključili i što su na pozitivan način prepoznali svrhu ove akcije” – kaže Branislava Tošić, menadžer projekta.

Akcija će biti realizovana na kraju meseca, odnosno, od 24. aprila. Naredna zona za prikupljanje kabastog otpada je naselje Tanasko Rajić. Takođe, garađani će dobiti flajere i informaciju u kom terminu će ekipe biti na njihovoj adresi.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker