Lokalna samouprava

Odbornici usvojili važne odluke i planove za uspešno funkcionisanje grada Pirota

Posle dužeg vremena sednica Skupštine grada Pirota danas je ponovo održana na starom mestu, u Skupštinskoj sali Uprave grada. Proteklih meseci održavana je u sali Doma kulture u skladu sa protivepidemijskim merama zaštite od covid – a 19. Odbornici su, pored ostalog, razmatrali nekoliko urbanističkih planskih dokumenata, Lokalni akcioni plan za rodnu ravnopravnost, Izveštaj o radu Apotekarske ustanove Pirot za 2021. godinu, odluke iz imovinsko pravne oblasti i izmene vezane za obavljanje gradskog i prigradskog saobraćaja.

Predsednica Skupštine grada, dr Milena Dimitrijević, ocenila je da je sednica protekla u dobroj, demokratskoj, konstruktivnoj atmosferi i da su odbornici usvojili važne odluke i planove.

“Prvi put smo doneli dva nova plana za lokalnu samoupravu, to je Srednjoročni plan grada, i vrlo važan lokalni strateški dokument – Lokalni akcioni plan za rodnu ravnopravnost od 2022. do 2024. godine. Bilo je i odluka o promenama koje se odnose na javno privatno partnerstvo u obavljanju gradskog i prigradskog linijskog prevoza putnika. Povećanje cene prevoza bilo je neminovno, ali se Gradska uprava trudila da, uz subvencije, maksimalno utiče da cene karata ne budu visoke. Cena mesečne karte je ostala ista, a cena pojedinačnih karata je viša za 20 procenata. Iz imovinsko pravne oblasti smo imali čak 9 rešenja i odluka, tako da, sve u svemu, mnogo važnih odluka, planova i programa je usvojeno, što je važno za dalje funkcionisanje lokalne samouprave” – rekla je dr Dimitrijević.

Takođe, ona je dodala da je jako teško da se održi plan i program Apotekarske ustanove sa dobitkom i da je ova ustanova svih ovih godina uspešno odolevala brojnim problemima. Grad će nastojati da učini maksimalne napore kako bi Apotekarska ustanova popravila svoje poslovanje i opstala na tržištu, s obzirom da je potrebna gradu.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker