Lokalna samouprava

Odbornici Skupštine grada usvojili rebalans budžeta

Na današnjoj sednici Skupštine grada, odbornici su usvojili niz bitnih odluka. Jedna od najvažnijih je uobičajni rebalans budžeta, koji se usvaja krajem svake godine. Na Skupštini je takođe doneta i odluka o utvrđivanju prosečne cene po kvadratnom metru za obračun poreza na imovinu, kao i dopuna odluke o određivanju zona za oporezivanje imovine.

Odlukom odbornika, dužnosti je razrešen dosadašnji član gradskog veća Ninoslav Ćirić, čije je mesto zauzela Ivana Jovanović, iz Socijalističke partije Srbije.

Predsednik Skupštine, Milan Popović zadovoljan je današnjom sednicom, i na samoj konferenciji apelovao je na odbornike opozicije da se služe argumentima u diskusiji, a ne proizvoljnim i populističkim izjavama, koje nisu utemeljene argumentima.

Predstavnici opozicije, iz odborničke grupe „Najbolje za Pirot i „Pirotska nova snaga“, Žarko Todorović i Dimitrije Vidanović, osvrnuli su se na budžet, i njegovu realizaciju, kao i na obračun poreza na imovinu, smatrajući da će porez na imovinu biti veći u 2019.godini.

Gradonačelnik Pirota, mr Vladan Vasić, odgovarajući na navode opozicije, izjavio je da za bilo koju diskusiju potrebno poznavanje teme o kojoj se govori, što to nije slučaj sa opozicijom. Lokalna samouprava se uvek držala zakona i instrukcija koje donosi ministarstvo finansija, i da su po tim instrukcijama i formirane usvojene odluke. Većina predloga opozicije nije usklađena sa zakonskom regulativom, i da se samim tim ne mogu ni razmatrati, izjavio je Vasić.

 

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker