Lokalna samouprava

Odbornici Skupštine grada Pirota usvojili rebalans, bez primedbi i oko korekcije cena komunalija

Jedna od, svakako, najvažnijih tema današnje sednice Skupštine grada, rebalans budžeta, treći u ovoj godini, protekla je bez diskusija. Predsednica Skupštine grada, dr Milena Dimitrijević, smatra da je to pravo iznenađenje, ali zaključuje da je razlog tome dobro isplanirana Odluka o izmenama i dopunama budžeta za 2022. godinu. Ona je istakla da se svim budžetskim korisnicima izašlo u susret, čak i za neke aktivnosti koje su planirane za narednu godinu.

“Očekivala sam diskusiju oko izmena planova i programa javnih preduzeća, jer zbog poznate energetske krize neophodna je korekcija cena. Međutim, to povećanje cena komunalnih usluga i cene vode nije veliko i vodilo se računa da ne optereti budžet građana Pirota” – rekla je dr Dimitrijević.

Ona se osvrnula i na diskusije pojedinih odbornika koje su vezane za stanje u mesnim zajednicama.

“Želim da iskoristim priliku i da upoznam građane da su raspisani izbori za savete mesnih zajednica i da će se izbori održati 6. novembra. Hoću da naglasim koliko je važno da same mesne zajednice i građani planiraju šta je njima potrebno i da blagovremeno obaveštavaju Gradsku upravu, da se interesuju, jer, utisak je, kad su mesne zajednice u pitanju nedovoljno je interesovanje, pa je teško naći ljude koji će da pokreću, predlažu i budu zainteresovani za ostvarenje interesa svoje mesne zajednice. Pozivam građane da kandiduju ljude, da ih kandiduju za savete, i da biramo prave ljude, ljude koji će da rade na tom nivou, jer mnoge stvari nisu urađene, jer se niko nije interesovao. Imamo 65 mesnih zajednica i prosto je nemoguće da se zna gde šta nedostaje, i tu je uloga saveta mesnih zajednica od velike važnosti” – izjavila je, predsednica Skupštine, dr Dimitrijević.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker