Lokalna samouprava

Odbornici Gradske skupštine usvojili budžet za 2018.

Odbronici Skupštine grada na današnjoj sednici usvojili su budžet za 2018. godinu, koji će sa rebalansima putem kojih će se raspodeliti višak prihoda iz ove godine, premašiti dve milijarde dinara. 

Gradonačelnik Vasić izrazio je zadovoljstvo činjenicom da su odbornici podržali i usvojili budžet za 2018. godinu, a čija će generalna karakteristika biti to što je okrenut ljudima, sa velikim socijalnim davanjima i novim merama poput subvencionisanja kamata na kredite malih i srednjih preduzeća čime će se uticati na rast i razvoj ovog važnog dela privrede. Takođe, uvedene su brojne mere poput novčanih nagrada učenicima koji osvoje nagrade na republičkim takmičenjima, zatim nagrade za najuspešnije studente i mnoge druge mere.

-Drago mi je da je budžet za 2018. godinu naišao na podršku odbornika, obezbeđeni su uslovi za vršenje svih funkcija bez ikakvih problema. Pored plata, obezbeđeni su materijalni troškovi za osnovno i srednje obrazovanje, kulturu, investicije, socijalu, medije, nevladine organizacije, škole, dakle za sve funkcije kojima upravlja lokalna samouprava. Očekujem već marta meseca prvi rebalans sa preko 250 miliona dinara viška koji će morati da se rasporedi. Tu će biti naglasak na investicijama, ali i na izradi projektne dokumentacije i druge važne aspekte funkcionisanja lokalne samouprave-istakao je Vasić.

Mimica Kostić Đorđević, iz Odborničke grupe SNS-a kazala je da su odbornici SNS-a podržali sve važne odluke na današnjoj sednici.

-Apsolutno nikakvih primedbi nismo imali na budžet. Ulaže se u sve važne oblasti, zajednički smo doneli važne odluke. Budžet je realan, po meri građana, a u budžet su uključene apsolutno sve kategorije stanovništva, ali i institucije jer se ulaže i u sport, kulturu, obrazovanje-kazala je Đorđevićeva.

Primedbe na kako kažu, činjenicu da su bili nedovoljno uključeni u proces donošenja budžeta, izneli su predstavnici opozicione Pirotske nove snage.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker