Sport

Odbojka, sve omiljeniji sport među mladima

Povodom Evropske nedelje sporta danas je na programu bila odbojka. Na Belom trgu u Pirotu, kao što se i očekivalo, veliki broj devojčica i dečaka. Takva slika nije iznenađujuća s obzirom da je odbojka jedan od najtrofejnijih sportova u Srbiji i da je sve popularnija među mladima. Treneri pirotskih klubova i profesori fiskulture improvizovali su na Trgu odbojkaški teren.

Dragan Milošević Gari, trener u ženskom i muškom Odbojkaškom klubu “Pirosi”, je veoma zadovoljan odzivom dece. Smatra da je masovnost veoma važna i da iz toga nastaje i kvalitet. Milošević je izuzetno posvećen odbojci, a kao stručnjak, pored ostalog, radio je sa mlađim selekcijama Srbije i kao deo trenerskog time ženske seniorske reprezentacije Srbije.

odbojka pirot

“Odbojka je veoma popularna u svetu, a kako ne bi bila u Srbiji kad imate prvake sveta i Evrope u ženskoj konkurenciji, a naši odbojkaši su prvaci Evrope. Odbojka jeste naporan sport, ali ima i te kako svojih draži. Neophodna je izuzetna fizička spremnost i tehnika. To je sport bez kontakata, osim sa loptom, pa samim tim spada u bezbednije sportova, pogotovo ako imamo aktuelnu epidemiološku situaciju u svetu. Inače, sama akcija koja se u Srbiji realizuje ima veliki značaj, sve ono što se tiče sporta je dobro i zato se i mi treneri rado odazivamo i uvek ćemo podržati sve ono što popularizuje sport i zdrave stilove života” kaže Milošević.

odbrojka u pirotu

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker