Lokalna samouprava

Od viška prihoda iz gradske kase, putem rebalansa, obezbediće se novac za nove investicije

Između ostalog, biće rekonstruisan deo centralnog gradskog trga od banke Intese do kafića Euforija, ali i sanirana kritična deonica puta ka Toplom Dolu

Jedna od najvažniji tema Skuptine grada, koja je zakazana za 12. mart, jeste rebalans budžeta. Prema ustaljenoj praksi višak sredstava koji je ostvaren tokom prošle godine biće raspoređen na određene pozicije kako bi se što pre raspisale javne nabavke čime bi blagovremeno krenula realizacija planiranih projekata, kazao je za Pirotske vesti gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić.

“Mi ćemo negde oko 400 miliona dinara dodatnih para rasporediti. To su prenesena, neraspoređena sredstva i treba ih sada rasporediti korisnicima da bi se omogućila realizacija novih projekata. Što se tiče rebalansa izdvojićemo novac za Trg pirotskih ratnika, oko 36 miliona dinara, to je poslednja deonica Trga koja nije rekonstruisana. Pored toga izdvojićemo 24 miliona dinara za sanaciju klizišta prema Toplom Dolu, za šta je već urađena projektna dokumentacija, zatim za rekonstrukciju nekih ulica, kao što je Meše Selimovića. Treba urediti parking u Ulici Kneza Miloša, kod Solitera, tamo još uvek postoje ukopane cisterne sa gorivom. Planira se uređenje nekoliko ulica u Gnjilanu i parknga kod Kalea. Dakle, nastavlja se sa uređivanjem kompleksa Pirotske tvrđave koji realizujemo zajedno sa resornim ministarstvom, tamo ćemo verovatno instalirati i punjač za elektromobile. Da podsetim, planiramo uređenje parking prostora iza zgrade Okruga. Izdvojićemo još para za redovno održavanje ulica, u toku je uređenje dvorišta stambenih zgrada u Senjaku, a očekuje nas i uređenje Ulice Predraga Boškovića. Treba da se završi druga faza radova u Muzeju Ponišavlja, i ono što je verovatno najveća investicija jeste javna nabavka za izgradnju otvorenog plivačkog kompleksa. U ovom Budžetu ima 120 miliona dinara, a u Budžetu za 2022. i 2023. godinu biće obezbeđen novac za realizaciju kompletnog projekta-kaže Vasić.

deo trga koji će biti rekonstruisan

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker