Lokalna samouprava

Od srede “pauk” počinje sa uklanjanjem nepropisno parkiranih vozila

JP ” Komunalac” Pirot imalo je u svom Planu i programu nabavke kupovinu specijalnog vozila za uklanjanje nepropisno parkiranih putničkih vozila. Nabavka je realizovana ovih dana, i već od srede “pauk” će biti u funkciji. Reč je polovnom vozilu, koje je u dobrom stanju, nosivosti preko dve tone, a kupljeno je od Parking servisa “Beograd” za milion i po dinara. Direktor “Komunalca, Boban Tolić, kaže da će se nepropisno parkirana vozila koja “pauk” podigne deponovati na staroj lokaciji kod Robne pijace. Depo za smeštaj automobila radiće svakog dana do 17 časova.

“Već nekoliko godina u svom programu imali smo nabavku specijalnog vozila za uklanjanje nepropisno parkiranih automobila. Vozilo je sada kupljeno i ono što je važno, pre svega za građane koji bi trebalo da poštuju saobraćajne propise i signalizaciju, od srede počećemo sa podizanjem nepropisno parkiranih vozila u saradnji sa MUP-om. Vozilo je u mogućnosti da podigne sva vozila, dakle i vozila preko dve tone teška. Depo je na staroj lokaciji i radiće do 17 časova, do kada se i može preuzeti automobil. Cene usluga nisu menjane. Ovo je samo upozorenje i apel da se poštuju saobraćajna pravila, a oni koji ne poštuju saobraćajna pravila biće sankcionisani”-rekao je Tolić.

Tolić je dodao da je broj vozila u Pirotu drastično povećan poslednjih godina, i da je sve manje parking mesta. Ove godine će se intenzivno raditi na izgranji novih parkinga u gradu na nekoliko lokacija.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker