Gradska hronika

Od otvaranja lovne sezone na divlju svinju nije bilo slučajeva zaraženih afričkom kugom

Od otvaranja lovne sezone na divlju svinju nije bilo ni jedne zaražene jedinke, kaže Zoran Aleksić, predsednik LU “ Ponišavlje”.  “Lov na divlje svinje je dozvoljen. Imamo ispunjenje plana koji je bio redukavan pojavom afričke kuge. Uradili smo reviziju godišnjeg plana,  povećan je broj jedinki za lov i lov na divlju svinju je nesmetano nastavljen”- kaže Aleksić. divlja svinja

Predsednik LU “ Ponišavlje” kaže da  su mesec i po dana pre kraja kalendarske godine planovi uglavnom realizovani.  Lovačko udruženje radi po planu lova, po kalendaru lova i po planskim dokumentima čija je realizacija dobra. “ Imali smo otvoren lov na zeca, lovilo se 4 vikenda. Slali smo na ispitivanje očna sočiva i imamo zadovoljavajuće rezultate u vezi populaije i starosne strukture divljih zečeva na našem području.  Ove  godine nije ispunjen jedino plan za srndaće ali je ulovljen največi broj jedinki od kada se lovi srndać na ovom lovnom području” – ističe Aleksić.

Lov na srndaća je zatvorena a otvoren je lov na srnu koji traje do 31. januara. Po planu se odvija i lov na vuka, šakala, lisicu i divlju mačku.

Predsednik Lovačkog udruženja ističe da je ukinut  moratorijum na nabavku lovačkog oružja što mnogi znači lovcima kakobi  mogli da nabave oružje. “Lovci su uglavnom stariji ljudi  pa ko želi može da nabavi oružje i da postane lovac” – kaže Aleksić. Broj članova lovačkog udruženja ostao je nepromenjen. LU “Ponišavlje” ima oko 700 članova.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker