Gradska hronika

Od jutros topli radijatori – Počele tople probe

Mada je planirano da prve tople probe svih toplana u Srbiji počnu krajem oktobra, ipak, zbog niske temperature ovog jutra Toplana u Pirotu uključila je svoja postrojenja i zagrejala stanove i poslovne prostorije svojih korisnika. Kako nam je rekao direktor Toplane, Bratislav Ćirić, samo u dve zgrade nije počelo grejanje zbog kvara na pumpama, ali je kvar brzo otklonjen i normalizovano je grejanje.

Direktor Ćirić kaže da je sistem za daljinsko grejanje u potpunosti spreman, što je pokazala i prva topla proba sa kojima će se nastaviti ukoliko su jutarnje temperature oko nule. Sporadično bilo je problema u pojedinim objektima, pre svega na sekundarnim instalacijama, i uglavnom se radi o stvaranju vazdušnih čepova, što je uobičajena pojava s početka grejne sezone. Sve raspoložive ekipe Toplane su mobilne i angažovane su na prozračivanju sistema.

Jedan trejler za gas je dopremljen, a ugovorena je i dinamika novih isporuka. Rezerve mazuta postoje i u ovom trenutku one su dovoljne za sedam do deset dana, ukoliko bi se kojim slučajem prešlo na mazut

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker