Region

Od danas pojačana kontrola vozača autobusa i teretnih vozila

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da će pripadnici saobraćajne policije, od 19. do 25. februara, sprovoditi međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja, koja će biti usmerena na otkrivanje prekršaja koje čine vozači autobusa i teretnih vozila. Tokom akcije koja se istovremeno sprovodi u 30 evropskih zemalja članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), saobraćajna policija će patrole prvenstveno usmeravati na puteve sa najintenzivnijim saobraćajem autobusa i teretnih vozila.

Poseban akcenat će biti na kontroli poštovanja odredbi Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, kao i prevoza tereta i ispunjenosti opštih uslova za učešće u saobraćaju vozača teretnih vozila i autobusa.

SEDAM SAOBRAĆAJKI, U DVE BILO I POVREĐENIH, JEDNA OSOBA TEŽE, JEDNA LAKŠE

Policijska uprava u Pirotu obaveštava građane da se u protekloj nedelji (12.02 – 18.02.2024. godine) na teritoriji PU Pirot dogodilo 7 saobraćajnih nezgoda, od toga 2 sa povređenim licima, u kojima je 1 lice zadobilo teške telesne povrede i 1 lice lake telesne povrede, kao i 5 saobraćajnih nezgoda sa manjom materijalnom štetom.

U istom periodu tokom pojačane kontrole učesnika u saobraćaju na poručju Policijske uprave u Pirotu otkriveno je i sankcionisano ukupno 537 prekršaja, od toga 17 prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, 264 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozilom, 63 prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa na način koji je predvideo proizvođač vozila, 23 prekršaja nepropisnog parkiranja i 170 ostalih prekršaja.

U cilju unapređenja stanja bezbednosti saobraćaja u periodu od 19. do 25. februara 2024. godine, u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije „ROADPOL“ (mreža saobraćajnih policija Evrope), biće sprovedena međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja, koja je usmerena na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja koji čine vozači autobusa i teretnih vozila. Poseban akcenat će biti na kontroli poštovanja odredbi Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, kao i prevoza tereta i ispunjenosti opštih uslova za učešće u saobraćaju vozača teretnih vozila i auobusa.

Policijska uprava u Pirotu apeluje na građane da prilagode brzinu kretanja vozilom i povećaju opreznost u saobraćaju, kao i da poštuju sva pravila saobraćaja kako bi stanje bezbednosti učesnika u saobraćaju bilo što povoljnije.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de