Gradska hronika

Od aprila puna primena Zakona o inspekcijskom nadzoru

Na današnjem sastanku Saveta okruga u zgradi Pirotskog upavnog okruga razmatrala se primena novih zakonskih rešenja koje se tiču rada inspekcijskih služba.savet okruga

Po rečima načelnika Pirotskog upravnog okruga Dimitrija Vidanovića, na sastanku se raspravljalo o početku pune primene novog Zakona i inspekcijskom nadzoru, koja startuje aprila meseca.

-Novi Zakon o inspekcijskom nadzoru biće u potpunoj primeni od aprila meseca. Već je formirano koordinaciono telo za rad sa inspekcijskim organima koje već spusta uputstva po vertikali prema okruzima, ali sa druge strane najverovatnije će se putem SKGO to da se odnosi i na gradove i opštine. Naš zadatak je bio da vidimo dokle se stiglo i od lokalnih i republičkih inspekcija u smislu primene novih zakon i spremnosti za puno sprovođenje novog Zakona o inspekcijskom nadzoru, kao i da vidimo koje su to ključne tačke i problemi sa kojim se susreću opštine  po pitanju poverenih poslova kada je reč o radu inspekcijskih službi na terenu-kazao je Vidanović.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker