Gradska hronika

Očišćeno Zobnatičko i Zavojsko jezero u okviru Henkelovog projekta „Volim reku, a ti“?

U skladu sa svojom Strategijom održivosti, a pod okriljem Pro Nature linije proizvoda, Kompanija “Henkel” je u saradnji sa Savezom organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije (SOPAS) nastavila realizaciju ekološkog projekta pod nazivom “Volim reku, a ti”? U okviru pomenutog projekta proteklog vikenda čišćena su dva jezera u Srbiji – Zobnatičko kod Bačke Topole i Zavojsko jezero kod Pirota. Tom prilikom izvučeno je ukupno 2.200 kilograma otpada.

„Želela bih da istaknem da sam veoma ponosna što već drugu godinu zaredom realizujemo ekološki projekat „Volim reku, a ti?“ koji za cilj ima očuvanje naših vodenih tokova. Prošle godine smo u sklopu projekta očistili četiri, dok ćemo ove godine od otpada očistiti ukupno šest lokacija. Kao odgovorna kompanija, kojoj je održivost u fokusu poslovanja, nastojimo da kroz različite inicijative doprinesemo zaštiti životne sredine i sačuvamo našu planetu. Zahvaljujem se i našem partneru na ovom projektu, Savezu organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije, sa kojim udruženim snagama čistimo prirodno bogatstvo naše zemlje i radujemo se daljoj saradnji, budući da nam je ovo dugoročna inicijativa“, izjavila je Milica Šljivančanin, Menadžerka za razvoj kategorija i marketing u prodaji u Henkelu.

Projekat „Volim reku, a ti?“ dobitnik je Nagrade za društveno odgovorno poslovanje „Đorđe Vajfert“ koju dodeljuje Privredna komora Srbije. Ove godine planirano je čišćenje na šest lokacija: jezero Ćelije kod Kruševca, Gradsko jezero u Beloj Crkvi, Zobnatičko jezero kod Bačke Topole, Zavojsko jezero kod Pirota, jezero Perućac kod Bajine Bašte i Ada Ciganlija u Beogradu.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker